Reprezentacije koje se kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo 2010 neće imati kampove u gradovima-domaćinima

MOMČADI koje se kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine neće moći svoje kampove ustanoviti u gradovima u kojima će se igrati utakmice, priopćio je čelnik Južnoafričkog nogometnog saveza.

Dennis Mumble, član komisije zadužene za organizaciju Svjetskog prvenstva 2010, rekao je kako je do ove odluke došlo zbog želje da i druge zajednice, u kojima se neće igrati utakmice, učestvuju u ovom važnom događaju.

Mumble je tako potakao manje gradove da osiguraju dovoljan smještaj za pripadnike gostujućih momčadi i za stotine tisuća navijača koji će na ljeto 2010. stići u Južnu Afriku.

Do odluke je došlo i zbog ogromnog pritiska na Južnu Afriku da u ekonomskoj koristi koja će proizaći iz organizacije prvenstva udjela ima što veći broj ljudi, kao i susjedne države. Tako se i susjedni Mozambik, čiji je glavni grad Maputo samo dva sata udaljen od jednog od domaćinskih gradova Nelspruita, nada kako će Svjetsko prvenstvo privući turiste, a nisu isključili ni mogućnost da privuku neku od reprezentacija da svoj kamp ustanovi upravo u Maputu.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara