Reprezentativci SiCG: Vrijeđa nas priča o prodaji utakmice Hrvatima, ali i Vujevićevo objašnjenje

REPREZENTATIVCI rukometne reprezentcije SiCG objavili su priopćenje vezano za navodni zahtjev da puste utakmicu Hrvatskoj na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Švicarskoj.

Podsjetimo, nakon Europskog prvenstva u rukometu neki su reprezentativci SiCG optužili svog izbornika i predstavnike Rukometnog saveza SiCG Zorana Mićovića i Zorana Radojičića, kazavši kako su dotični tražili da puste utakmicu Hrvatskoj.

U Savezu su takve optužbe demantirali, navodeći kako su željeli vidjeti koliko su igrači motivirani za utakmicu koja im mnogo ne znači, s obzirom da su se oprostili od plasmana u polufinale natjecanja.

Nekoliko dana kasnije igrači su objavili priopćenje, no nisu dali odgovor na pitanje što se prije utakmice događalo u njihovoj svlačionici. Pismo je prije objavljivanja u srpskim medijima najavio kapetan reprezentacije Milosavljević.

"Nije u pitanju ništa spektakularno. Ne želimo mi bilo koga napasti ili smijeniti, već jednostavno kako bi dokazali da smo mi čisti. U želji da kontaktiram sve rukometaše malo se odužilo njegovo objavljivanje u javnosti." - izjavio je za Kurir kapetan reprezentacije Žikica Milosavljević.

Jedino je Petar Kapisoda ostao pri obrani izbornika Veselina Vujovića, što je začudilo  Milosavljevića.

"Nećemo se baviti analizom priprema, nedostatkom pripremnih utakmica, pogrešnim odabirom nespremnih, taktikom, psihološkim padovima i lošom igrom koja nas je dovela na deveto mjesto na EP." - stoji u prioćenju koje prenosi agencija Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši navode kako se ne osjećaju krivim, te da ih vrijeđa priča o puštanju utakmice jednako kao i priča o motivaciji.

"Apsolutno smo svjesni šta je to nacionalni tim i čast nam je boriti se za našu zemlju bez obzira da li smo u igri jači ili slabiji". - stoji u priopćenju.

Igrači uz to navode kako se nose s ocjenama i osudama njihove igre, te dodaju kako su postojali trenuci u njihovim životima koje nisu dijelili s obitelji jer su igrali za reprezentaciju.

Reprezentativci SiCG postavili su pitanje "je li ih igra u reprezentaciji afirmirala kao časne ljude ili ih poslije svih priča degradira".

U potpisu pisma je 15 od 19 rukometaša, a to su: Žikica Milosavljević, Arpad Šterbik, Marko Krivokapić, Milorad Krivokapić, Danijel Šarić, Ratko Nikolić, Danijel Anđelković, Nikola Kojić, Dragan Sudžum, Momir Ilić, Nikola Manojlović, Vladica Stojanović, Vladimir Petrić, Alem Toskić i Ivan Gajić.

Hrvatska je 2. veljače SiCG glatko pobijedila 34:30 predvođena Goranom Špremom, koji je u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu i slomio otpor obrane rukometaša SiCG.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara