Reuters: Kostelić po rođendansku pobjedu

Reuters: Kostelić po rođendansku pobjedu

"TROSTRUKA olimpijska pobjednica Janica Kostelić za svoj 24. rođendan želi umjesto poklona odnijeti pobjedu sa Sljemena pred domaćom publikom" - započinje Reuters svoj tekst o današnjoj utrci slaloma.

"Turneja Svjetskog kupa se nastavlja. Današnje odredište je Medvednica gdje se Janica naučila skijati, i gdje prošle godine nije uspjela doći do kraja prve vožnje, što je još jedan razlog više zašto bi danas željela razveseliti svoje navijače dobrim plasmanom." - stoji dalje u tekstu.

“Prošlogodišnji pad primila sam vrlo teško zbog svih navijača koji su nas došli bodriti” - prenosi Reuters Janičinu izjavu.

Cool je što je utrka ove godine baš na moj rođendan, ali ja pokušavam misliti na to kao na samo još jednu utrku u Svjetskom kupu. Inače bi pritisak bio preveliki, što nikako nije dobro” - rekla je Janica dodajući kako bi i zbog sebe i zbog svojih navijača voljela pobijediti, jer bio to sigurno bio najljepši dar za gledatelje.

"Prva slalomska pobjeda u ovoj sezoni sigurno bi podigla na noge svih 20.000 gledatelja koliko ih se očekuje na Sljemenu." - navodi Reuters.

Kao najveće konkurentice za osvajanje trofeja Snježne kraljice Reuters navodi Anju Paerson, prošlogodišnju pobjednicu Tanju Poutiainen, te Austrijanke Marlies Schild i Nikole Hosp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šveđanka Anja Paerson izjavila je kako je ove sezone njen cilj osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Torinu, te kako trenutno ne razmišlja o Svjetskom kupu.

Tanja Poutiainen posljednju je pobjedu u slalomu zabilježila upravo na Sljemenu prošle godine. Kaže kako nije nervozna jer zna da se dobro pripremila, naporno je trenirala i smatra kako je samo pitanje vremena kada će ponovo doći do pobjede.

Nadamo se da to neće biti baš danas, jer vjerujemo kako bi svi voljeli da se Janica pred domaćom publikom popne na najviše postolje.

Prva vožnja počinje u 15.15 sati, a druga u 18.15 sati.

Tekstualni prijenos, kao i sve zanimljivije događaje vezane uz "Snježnu kraljicu" možete pratiti na Indexu 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara