REGIJA

Revolucija na Kosovu: Ovo je prvi Srbin u reprezentaciji

Revolucija na Kosovu: Ovo je prvi Srbin u reprezentaciji
Foto: Flamurtari

ILIJA IVIĆ, 17-godišnji branič, ušao je u povijest kao prvi Srbin koji igra za reprezentaciju Kosova. 

Najmlađu europsku državu i bivšu srpsku pokrajinu, u kojoj su Albanci većina, Srbija ne priznaje i svojata, iako je Kosovo samostalno već 12 godina.

UEFA i FIFA primile su ga u punopravno članstvo prije četiri godine i od tada Kosovo, za koje su do sada igrali samo Albanci, nastupa u kvalifikacijama za velika natjecanja.

Zato je Ivićevo prihvaćanje poziva koji je dobio za U-19 reprezentaciju Kosova revolucionaran događaj.

Ivić je kosovski Srbin, rođen u Prištini, a nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor s albanskim Fljamurtarijem.

Mladi stoper iznimno je talentiran, a ovako o njemu govori Ramiz Krasnići, izbornik koji ga je pozvao u reprezentaciju Kosova:

"Mene kao trenera, a ni Nogometni savez Kosova, uopće ne zanima tko je koje nacije ili vjere. On je jedan od većih talenata na poziciji stopera. Ima izuzetnu visinu, iznimno je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da se može računati na njega. Kao izbornik reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svidio i kao igrač i kao karakter. Poslije utakmice sam razgovarao s njim, pohvalio ga i rekao mu da će ako nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju. Jedini preduvjeti za to bili su da on to želi i da smršavi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara