SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Richardson: Balić je sjajan tip i odličan igrač, volio sam ga gledati

Richardson: Balić je sjajan tip i odličan igrač, volio sam ga gledati
Foto: EPA

MELVYN RICHARDSON, sin legendarnog francuskog srednjeg vanjskog Jacksona, naknadno je pozvan na Svjetsko prvenstvo, ali je u prvom nastupu itekako opravdao poziv izbornika Dinarta postigavši pet golova iz pet pokušaja u pobjedi protiv Islanda.

U razgovoru za Handball World osvrnuo se na svoj debi na SP-u te se okrenuo utakmici protiv Hrvatske u srijedu u 18 sati.

"Još nismo u polufinalu, moramo dobiti i posljednju utakmicu. Ipak, sad smo odigrali dvije dobre utakmice i imamo dovoljno vremena za pripremiti se za Hrvatsku", rekao je Richardson mlađi.

Kaže da je spremno očekivao naknadni poziv izbornika i sretan je jer je upao u momčad, ali i dodaje da ga poraz Hrvatske od Brazila nije posebno šokirao.

"Svaka utakmica je teška. I za nas je susret s Brazilom bio težak. Igraju drukčijim stilom od Europljana, a protiv takvih protivnika teško je igrati."

Pitali su ga poznaje li koga od hrvatskih igrača s kojima je igrao njegov otac.

"Dobro poznajem Ivana Balića. Moj otac igrao je s njim dok sam bio vrlo mlad, ali znam i njega i njegovu obitelj. Sjajna je osoba i bio je odličan igrač. Imamo dobar odnos s Ivanom. Moj otac volio je igrati s njim, a i ja sam ga uvijek volio gledati. Hrvatska ima sjajnu rukometnu kulturu, a ja volim učiti iz drugih rukometnih kultura", zaključio je Melvyn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara