EURO 2020

Rio Ferdinand: Southgate je pogriješio

Rio Ferdinand: Southgate je pogriješio
Foto: Gulliver / Getty Images

RIO FERDINAND kritizirao je odluku engleskog izbornika Garetha Southgatea o izbacivanju Raheema Sterlinga iz reprezentacije zbog agresivne reakcije prema Joeu Gomezu.

Daily Mail navodi da je Sterling napao Gomeza nakon što ga je ovaj srdačno dočekao na okupljanju reprezentativaca. Gomez je prišao Sterlingu koji je sjedio u kantini i pokušao mu je pružiti ruku. Međutim, igrač Cityja je reagirao agresivno i Gomeza je uhvatio za vrat.

"Nažalost, emocije s utakmice Liverpoola i Cityja bile su prejake. Jedan od većih izazova bila je odluka da razdvojimo klupsko rivalstvo od reprezentacije. Nije bilo lako donijeti tu odluku, ali Raheem neće biti u sastavu za utakmicu protiv Crne Gore. Vjerujem da je to najbolje za momčad'', kazao je izbornik Southgate za službene stranice Nogometnog saveza Engleske i dodao je da je odluku donio nakon razgovora s ostatkom reprezentacije.

Ipak, legenda Manchester Uniteda Rio Ferdinand ne slaže se s takvom odlukom i smatra da je ta situacija trebala biti riješena na bolji način.

"Gareth je briljantno vodio reprezentaciju, sve do ovog trenutka", napisao je Rio Ferdinand na svom Facebooku. 

"Mislim da je ovaj incident trebao biti riješen puno lakše. Sve se trebalo srediti iza zatvorenih vrata i da ostane interno", kaže Ferdinand te dodaje:

"U različitih momčadima u kojima sam igrao viđao sam udarce u glavu, polomljena rebra, noseve... Hvatanje za vrat je ništa."

"Ključno pitanje je zašto ovo nije interno riješeno. Najgore što se moglo dogoditi je pitanje na presici o nekoj tučnjavi, na to se lagano odgovori uz naglasak na koncentraciju na utakmicu. Da se radilo o nekom strašnom incidentu, prvi bih bio i za javnu objavu i suspenziju. Ipak, ovo sve zbog 'hvatanja za vrat' je nešto što ne mogu razumjeti", zaključuje Ferdinand.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara