Rivaldo napao brazilskog izbornika: Tužan sam kad vidim tko nam je desetka

Rivaldo napao brazilskog izbornika: Tužan sam kad vidim tko nam je desetka
Foto: Epa

U JEDNOM od najvećih nogometnih klasika nogometna reprezentacija Argentine sinoć je u prijateljskom susretu u Riyadu pobijedila Brazil s 1:0, a pogodak odluke zabio je Lionel Messi u 13. minuti.

Poraz Brazila jako je teško pao legendarnom Rivaldu, koji je kritiku usmjerio prema izborniku Brazila Titeu koji je dres s brojem deset dao veznjaku Milana Lucasu Paqueti. Paquetá je izašao već na poluvremenu zbog loše igre.

"Gledao sam Brazil protiv Argentine i tužan sam zbog toga što se događa s našom 'desetkom'. Oni su na utakmici protiv Argentine dali 'desetku' Lucasu Paqueti. Dres koji se cijeni i poštuje širom planeta. Taj dres ne smije sjediti na klupi u drugom poluvremenu jer je to dres koji su nosili Pele, Rivellino, Zico, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho, Neymar. Nije to njegova krivnja, već trenera i stručnog stožera. Oni znaju koliki je teret brazilske 'desetke', a dali su je momku od 22 godine. On ima veliki potencijal i budućnost u reprezentaciji, ali sad još nema kvalitetu za desetku. Izbornik ga je trebao zaštititi da ne igra u tom dresu jer je trebao znati da ne postoje prijateljske utakmice između Brazila i Argentine'', napisao je Rivaldo u opširnom postu na Instagramu koji je ilustrirao fotografijom brazilskih velikana koji su nosili mitski broj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assisti o jogo entre Brasil 🇧🇷 x Argentina 🇦🇷 e fiquei muito triste de ver o que aconteceu com a camisa 10. Deram a camisa 10 para o Paquetá contra a Argentina. Camisa que é respeitada mundialmente. Esta camisa não é para ficar no banco e muito menos sair no intervalo, porque é a camisa que o mundo conhece e respeita porque foi usada e honrada por Pelé, Rivelino, Zico, Rivaldo, Kaká, Ronaldinho, Neymar. O jogador não tem culpa, mas a comissão técnica sim, pois eles sabem do peso desta camisa e também que poderia queimar o garoto de 22 anos que pode ter um grande futuro com a seleção brasileira. Da mesma forma que o treinador quis proteger o Rodrygo, que está jogando muito bem no Real Madrid, para esse jogo, poderia ter protegido o Paquetá de jogar com essa camisa. Todos nós sabemos que Brasil 🇧🇷 e Argentina 🇦🇷 nunca será um jogo amistoso.

A post shared by Rivaldo Ferreira (@rivaldo) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara