RNS nudi Jarcevu novi ugovor

RUSKI nogometni savez pripremio je novi ugovor za izbornika Georgija Jarceva, nakon što je pod njegovim vodstvom reprezentacija Rusije u doigravanju za odlazak na Euro 2004. pobijedila na Milenium stadionu u Cardiffu momčad Walesa (1:0).

- U pitanju samo neki tehnički detalji, ali mi smo oduševljeni Jarcevljevim radom pa će on voditi našu momčad na EP u Portugalu, a možda i na SP-u 2006. u Njemačkoj - izjavio je glavni tajnik RNS-a Vladimir Radionov.

Jarcev je postao ruksi izbornik u kolovozu ove godine kad je njegov prethodnik Valerij Gazajev dobio otkaz. U tom trenutku reprezentacija je bila na 3. mjestu u skupini i s malim izgledima da se plasira na EP. No, dogodilo se čudo i Rusi su s novim izbornikom osvojili drugo mjesto u skupini, a time i pravo doigravanja s Walesom za odlazak u Portugal.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarcev je povukao dobitnički potez kad je u Zbornaju komandu vratio neke starije ruske reprezentativce čijih se usluga Gazajev odrekao bez pravog razloga.

Uspjeh njihove reprezentacije u doigravanju za odlazak na Euro 2004. toliko je oduševio Ruse da je poslije pobjede Zbornaje komande nad Walesom u Cardiffu čak i premijer Mihail Kazjanov otvorio sjednicu svog kabineta riječima: "Dobro je, pobijedili smo. Idemo u Portugal. Ovaj uspjeh naše nogometne reprezentacije moramo iskoristiti i na skorašnjim parlamentarnim izborima."

Usput rečeno, utakmici s Walesom nazočili su i neki navijači s krajnjeg istoka najveće zemlje svijeta zbog čega su putujući do Cardiffa morali proći kroz čak 11 vremenskih zona. Nije ni čudo što ih euforija nije napustila za sve vrijeme do dugog povratka kućama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara