Robijev pomoćnik: Još jedan Dinamov prognanik pomogao je Zvezdi da dođe do europske titule

Foto: Drago Sopta/Cropix

FABIJAN KOMLJENOVIĆ, popularni Koma, vlasnik je istoimenog kafića pored Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, okupljališta nogometaša i studentica s obližnjeg faksa, a vjenčani kum mu je Zvonimir Boban.

> Indexov izvor iz Srbije: Upravi odbor potvrdio Žutog, večeras promocija!

> Robi, ti si rođeni pobjednik - viču Zvezdine legende

> Robi: Još nisam Guardiola, ali radom ću opravdati povjerenje Delija

> Beograd je uvijek bio Robijev grad, a Zvezda njegov klub

> Bilić: Robi još nije odlučio! Srbi citiraju HNS: "Dali smo mu podršku da ode u Beograd

> Savićević: Čak i u ono vrijeme Robi se držao po strani. Delije to znaju

Koma je diplomirao na nogometnoj Akademiji HNS-a u klasi Slavena Bilića i Roberta Jarnija i posjeduje pro licencu  Uefe i Fife, tako da će u Zvezdi biti prvi pomoćnik Robertu Prosinečkom sa svim potrebnim "papirima".

Napadač koji je bio Dinamovo dijete, igrao je u Rijeci, Zagrebu, Schalkeu, Genku, Harelbeckeu, Hrvatskom Dragovoljcu, a karijeru je završio u Kuvajtu i Koreji. Upisao je i jednu utakmicu za Hrvatsku, kada je u prijateljskoj utakmici u lipnju '91. u Murskoj Soboti protiv Slovenije (1:0) ušao kao rezerva i postigao pobjednički gol.

Osvetio se Dinamu tako što mu je "uzeo" titulu

Možda najznačajniji uspjeh u njegovoj karijeri je što je u travnju 1990. na Kantridi, golom koji je za Rijeku (kamo je iz Dinama poslan kao prekobrojan zajedno s braničem Dubravkom Pavličićem) zabio Dinamu, omogućio Zvezdi da pretekne Modre i tako postane jugoslavenski, a kasnije i europski prvak!

Naravno, nikad nećemo znati što bi bilo da Koma nije zabio za 1:1 i da su te 90./91. Jugoslaviju u Kupu Europskih prvaka umjesto Ljupkovih "Atomaca" Robija, Deje, Darka, Siniše i Dragiše, predstavljali Kužeovi Šuker, Boban, Ladić, Šalja i Mladenović, ali eto osim Prosinečkog još jednog odbačenog Dinamovca koji je Zvezdi omogućio najveće uspjehe.

Osim što se Dinamo olako odrekao svog "Batistute" i "Schustera", još nešto veže zagrebački dvojac koji će šefovati klupom beogradskog ponosa - obojica su u bili u sudskom sporu s Croatijom, slijednikom njihovog matičnog kluba, koji im je ostao dužan lijepe svote.

Prije Zvezde trenirao Dinamove i Šukerove klince

Komina dostignuća novijeg datuma su uspješan ugostiteljski biznis i treniranje Dinamovih mlađih pionira, s kojima je krajem 2007. na najjačem turniru u Europi osvojio drugo mjesto, a prije toga se okušao i kao trener dječice u Šukerovoj nogometnoj akademiji.

U zimskoj stanci 2008. iz Dinama je otišao Branko Ivanković, a trener je postao Zvonimir Soldo, koji je za pomoćnika uzeo upravo Komljenovića, s kojim je do tada držao Dinamov juniorski pogon. Dinamo je pod Soldom osvojio prvenstvo i kup, a kada je otišao glavni trener, njegovu sudbinu podijelio je i pomoćnik.

Spomenimo na kraju da su prije mjesec dana provalnici upali u Komljenovićevu kuću u Maksimiru pri čemu je ostao bez satova, nakita i novca, ukupne vrijednosti oko 200 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara