Roddick otvorio crvenu skupinu pobjedom protiv Davidenka

ODLIČNIM mečem Andyja Roddicka i Nikolaja Davidenka započela je s natjecanjem crvena skupina na Masters kupu u Šangaju.

Roddick je startao pobjedom 6:3, 4:6, 6:2 i time se profilirao kao glavni kandidat (uz jasno Rogera Federera) za polufinalistu iz ove skupine.

Tradicionalno prevrtljiv je tijekom meča bio Nikolaj Davidenko koji je imao sjajnih poena i gemova (kao npr. kada je od 3:4 u drugom setu projurio do 6:4), ali i katastrofalnih dijelova kao što su bili tijekom trećeg seta (od 1:1 Roddick je pobjegao na nedostižnih 5:1).

Prvi set je bio neizvjestan, ali je Roddick ipak bio u stalnoj laganoj prednosti, pogotovo nakon što je u prvom gemu spasio četiri "break" prilike.

Isto tako Roddick je bio sasvim blizu meča nakon što je kod 3:3 u drugom setu oduzeo servis Davidenku. No, tada je Rus odigrao briljantna tri gema - Roddick je dva puta izgubio servis i osvojio samo dva poena u ta tri gema.

No, novo čudljivo lice Davidenka vidjeli smo u trećem setu gdje nije imao nikakve šanse, odnosno sve je uspio sam upropastiti.

Time je Roddick dobio peti međusobni meč (5:0 je za Amerikanca), a Davidenko je tek sada u Šangaju osvojio prvi set u međusobnim mečevima.

Drugi meč ove crvene skupine igraju Roger Federer i Fernando Gonzalez.

Rezultat, crvena skupina:

Roddick - Davidenko 6:3, 4:6, 6:2.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara