Rogge: NHL zvijezde želimo i u Sočiju!

Rogge: NHL zvijezde želimo i u Sočiju!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

IAKO se vodstvo NHL lige protivi odlasku igrača iz tog natjecanja na sljedeće Zimske olimpijske igre, u Sočiju 2014. godine, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC), Belgijanac Jacques Rogge smatra da na hokejaškom turniru sve selekcije moraju igrati u najjačim sastavima.

Vodstvo NHL lige smatra da bi prekidanje sezone u olimpijskoj godini bilo štetno zbog geografske udaljenosti Sočija. S Vancouverom je, dakako, bilo puno lakše, s obzirom da su svi igrači iz NHL lige koji nastupaju na olimpijskom turniru, barem ostali na istom kontinentu.

Rogge drži da i na olimpijskom turniru u Sočiju za četiri godine moraju nastupiti sve zvijezde iz NHL lige, ''jer nema bolje promocije za sport''. Dodaje da su i IOC i Međunarodna hokejaška federacija već vodili razgovore o toj temi s komesarom NHL lige Garyjem Bettmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj stil nije raditi bilo kakav pritisak na ljude. Radije ih nastojim uvjeriti u ispravnost neke ideje ili odluke. Pozdano znam da NHL zvijezde žele igrati na Zimskim olimpijskim igrama, jer, jednostavno, nema bolje promocije za hokejaški sport. Uostalom, finale olimpijskog hokejaškog turnira na većoj je cijeni od finala Stanley Cupa, to i Gary Bettman jako dobro zna",kaže Rogge.

Predsjednik Međunarodne hokejaške federacije Rene Fasel, dodao je po tom pitanju.

"Hokej na ledu i njegovi ljubitelji trebaju najbolje igrače na Igrama. Ovo je sport kojeg ljudi vole i prate diljem cijelog svijeta. Gary Bettman ne razumije da je kvaliteta hokeja koji se igra na Igrama i strast koju pokazuju navijači najbolja moguća promocija za sport. Zapravo bi trebao biti sretan da imamo ovakav spektakl. Igrači iz NHL lige žele igrati u Sočiju. I ne samo da žele, već će i igrati u Sočiju!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara