LIGE PETICE

Roma nakon 30 godina potjerala Tottija: "Nisu mi nikad ispunili obećanja"

Roma nakon 30 godina potjerala Tottija: "Nisu mi nikad ispunili obećanja"
Foto: EPA

LEGENDARNI kapetan Rome Francesco Totti podnio je ostavku na mjesto direktora kluba i napustio klub u kojem je proveo točno 30 godina.

Totti je objasnio zašto je otišao te je naglasio da rastanak nije protekao u lijepom tonu. Princ Rima navodi da mu predsjednik Rome James Palotta nije povjerio ulogu da odlučuje u operativnom smislu, odnosno smatra da ga klupski čelnici sve vrijeme drže "po strani."

"Obećanja mi nikad nisu ispunjena, Roma treba biti ispred svih"

"Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam podnijeti ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene", rekao je Totti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

"Povlačim se sa svoje pozicije u Romi. Mislim da je, uzimajući u obzir okolnosti, pravo vrijeme za ovu odluku. Nikad nisam mogao sudjelovati u radu na efektivan način. Roma treba biti ispred svih. Predsjednici, treneri i igrači su prolazni, ali simboli nisu. Nije moja krivica što sam donio ovu odluku", kazao je Totti koji zamjera Upravi na tome što nijednog trenutka nije mogao doprinijeti u klupskim planovima.

"Prva godina bila je takva da sam pristao, ali sam u drugoj shvatio da ne želim biti dio toga", poručio je Totti, dodavši da je puno obećanja dobio, ali da nikada nisu ispunjena.

"Svi znamo da su željeli da se povučem. Imao sam ugovor na šest godina, a s vremenom sam shvatio da je biti direktor druga stvar.

Samo Roma i ništa drugo

Nakon što je Totti otišao u igračku mirovinu 2017. godine, pojavila se priča da ga je Uprava kluba na to natjerala. Princ Rima je navodno želio odigrati još sezonu ili dvije za voljeni klub, ali s vrha je naređeno da za njega više nema mjesta u sastavu. Francesco se osjećao izdano, bio je tužan i ljut, ali nikad nije potencirao tu priču. Znao je kako bi navijači reagirali. Klub je stavio ispred sebe. Ljubav je bila jača od ega. Postavljen je na poziciju jednog od direktora kluba, no ta avantura nije bila dugog vijeka.

Prošle sezone radio je zajedno s Monchijem u sportskom sektoru Rome, ali po povratku Španjolca u Sevillu nije dobio ulogu kakvoj se nadao.

"Govorio sam Upravi da ljudima moraju reći istinu, a oni su mi rekli da sam nesposoban", zaključila je legenda Rima.

Nije ovo prvi put da se Roma tako ponijela prema nekoj legendi. Nedavno su odbili ponuditi novi ugovor Tottijevom bivšem suigraču i velikom prijatelju Danieleu De Rossiju.

Totti je u Romi bio od 1989. godine i srušio je brojne rekorde, najviše utakmica je odigrao u dresu Vučice (786) i postigao najviše golova (307).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara