Ronaldinho, Hoyzer i Di Canio - osobe koje su obilježile nogometnu 2005.

NOGOMETNI je svijet bez previše premišljanja titulu najboljeg nogometaša 2005. godine dodijelio brazilskom majstoru Ronaldinhu. Lakoća s kojom igra brazilski veznjak ne prestaje oduševljavati sve ljubitelje nogometa, dok igrači kojima Ronaldinho “prodaje” neke iz svog naizgled beskonačne zalihe “finti”ostaju širom otvorenih ustiju.

International Herald Tribune objavio je opsežan članak o osobama koje su obilježile nogometnu 2005. godinu, a među njima počasno mjesto zauzeo je uvijek nasmijani Ronaldinho, čije izvedbe u dresu Barcelone ostavljaju bez daha. Koliko je Barcelona uspješna na čelu s Ronaldinhom, koji je unatoč laskavoj tituli najboljeg nogometaša na svijetu ostao skroman, najbolje pokazuje podatak o 13 uzastopnih pobjeda Katalonaca kojima su zaključili godinu.

Ako je Ronaldinho obilježio 2005. kao najpozitivnija osoba svjetskog nogometa, onda su suprotne titule zaslužili (bivši) njemački nogometni sudac Robert Hoyzer i Laziov napadač Paolo Di Canio.

Hoyzer je, u suradnji s hrvatskom kladioničarskom mafijom koju je predvodio njemački Hrvat Ante Šapina, njemačkom nogometu nanio nenadoknadivu štetu. Podsjetimo, Hoyzer je za Šapinin novac lošim suđenjem utjecao na tijek nekoliko utakmica kako bi mafijaški krugovi mogli zaraditi stotine tisuća eura na kladionicama. Hoyzer je za svoje kriminalne djelatnosti kažnjen zatvorom u trajanju od dvije godine.

Paolo Di Canio nesumnjivo je vrstan napadač, ali i osoba upitnih moralnih vrijednosti. Laziov napadač uporno proslavlja svoje pogotke s visoko uzdignutom desnom rukom. Iako ga je Disciplinska komisija talijanskog nogometnog saveza kaznila zbog toga kaznila još u ožujka, Di Canio je na isti način nastavio pozdravljati navijače Lazija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara