koronavirus i sport

Ronaldo i igrači Juventusa se odrekli milijuna da klub ne daje otkaze osoblju

Ronaldo i igrači Juventusa se odrekli milijuna da klub ne daje otkaze osoblju
Foto: Guliver Image/Getty Images

ZBOG pandemije koronavirusa nogomet u svijetu je stao, a klubovi se pokušavaju prilagoditi krizi. Uprave danima sastanče s igračima kako bi pronašle koliko-toliko dobre modalitete kako bi mogli opstati u trenucima kad je nogomet u drugom planu.

Klubovi, posebice oni najveći, trpe stravično velike gubitke zbog činjenice da se nogomet ne igra. Prihodi od TV prava i ulaznica ne pune klupske blagajne, a šteta se mjeri u milijardama.

Većina klubova je odlučila srezati plaće igračima, klupskom osoblju i hladnom pogonu, a najradikalnije mjere štednje uvela je Barcelona. Katalonci su odlučili da će srezati čak 70 posto primanja u svim svojim sportskim sekcijama, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo, posebice među košarkašima Blaugrane. Neki od njih su navodno zatražili i raskid ugovora.

Većina svjetskih medija, pozivajući se na Tuttosport, danas piše da su igrači Juventusa bez problema pristali na rezanje svojih prihoda, a tu odluku priopćili su upravi kluba nakon što su zeleno svjetlo dali kapetan Stare dame Giorgio Chiellini i prva zvijezda Stare dame Cristiano Ronaldo.

Ronaldo, koji godišnje zarađuje čak 31 milijun eura, odlučio se odreći iznosa od 3,8 milijuna eura kako bi klub mogao isplaćivati plaće klupskom osoblju i ne posezati za otkazima.

Inače, Portugalac se već iskazao tijekom ove krize. Ronaldo je sa svojim menadžerom Jorgeom Mendesom donirao veliku količinu medicinske opreme bolnicama u Lisabonu i Portu za borbu protiv koronavirusa.

I Ronaldo i Mendes su lisabonskoj bolnici Santa Clara donirali po 10 kreveta opremljenih respiratorima, EKG monitorima, infuzijskim pumpama i injekcijama, dok je bolnica Santo Antonio u Portu zaprimila donaciju od 15 kreveta za intenzivnu njegu, respiratore, EKG monitore i ostalu opremu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara