Ronaldo večeras igra protiv Intera: Ovako je izgledao u debiju s tim klubom

Ronaldo večeras igra protiv Intera: Ovako je izgledao u debiju s tim klubom
Screenshot: Youtube

CRISTIANO RONALDO od 20:30 igra prvi Derby d'Italia u karijeri. Kao nogometaš Juventusa u 15. kolu Serie A ugostit će Inter u utakmici dva najtrofejnija kluba u toj zemlji.

Utakmicu će igrati s 33 godine, 10 mjeseci i dva dana, točno 16 godina, tri mjeseca i 24 dana nakon što je protiv istog kluba odigrao prvu utakmicu u seniorskoj karijeri. 

Dakle, danas protiv Intera igra nakon gotovo pola svog života od prvog nastupa protiv istog kluba.

Tog 14. kolovoza 2002. Laszlo Boloni, trener lisabonskog Sportinga, u 58. minuti utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Intera u 58. minuti je u igru mjesto Tonita uveo Cristiana Ronalda, u dobi od 17 godina, šest mjeseci i devet dana.

Ronaldo je prvih pola sata u karijeri odigrao na lijevom krilu, preko puta kolege Ricarda Quaresme, a čuvao ga je već tada legendarni i od njega 12 godina stariji Javier Zanetti. 

Za Inter su tada igrali još Toldo, Cordoba, Materazzi, Coco, Dalmat, Di Biagio, Conceicao, Morfeo, Vieri, a kasnije su ušli Recoba, Almeyda i Guly. 

Utakmica je završila bez golova.

Zanimljivo, Tonito, španjolski igrač umjesto kojeg je Ronaldo ušao u igru, šest godina kasnije doći će u Rijeku i ondje provesti jednu sezonu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara