RONALDOVA OZLJEDA PUNO JE GORA OD OČEKIVANOG Neće igrati dva mjeseca, možda i duplo dulje!

RONALDOVA OZLJEDA PUNO JE GORA OD OČEKIVANOG Neće igrati dva mjeseca, možda i duplo dulje!

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANA RONALDA na početku finala Eura ozlijedio je Dimitri Payet udarcem u lijevo koljeno, zbog čega je portugalski kapetan šepajući napustio igru. Očito se radi o djelomično pokidanom križnom ligamentu, ozbiljnoj ozljedi koja traži ne toliko dugo mirovanje, koliko lagano vraćanje treningu s loptom.

Ronaldo nakon ozljede, koju je pretrpio prije tri dana, još nije prošao detaljan pregled magnetskom rezonancom, niti je postavljena točna dijagnoza, ali španjolski ekspert Dr. Jose Gonzalez, za tamošnje medije dao je ocjenu na osnovu onog što je vidio, temeljenu na svom iskustvu i praksi: 
 
"Ne možemo znati koliko je ozljeda ozbiljna dok ne napravi magnetsku, ali sudeći po onome što sam vidio na televiziji, kako mu noga stoji na zemlji dok mu se koljeno okreće i kako je teško podnio očito jaku bol, uvjeren sam da se radi o djelomično pokidanom križnom ligamentu. Vrijeme oporavka kod ovakve ozljede je do dva mjeseca, ali to je jako osjetljiv ligament koji se mora tretirati na pravi način. Jer ova ozljeda dopušta vam trčanje samo deset dana nakon traume, ali udaranje lopte nogom s ranjenim koljenom, osjetno produžava vrijeme oporavka, tako da mu definitivno sljedi dulja pauza."
 
Real se još nije oglasio oko ozljede najveće zvijezde i najboljeg strijelca u povijesti, ali iz Portugala dolaze neslužbene vijesti da su liječnici reprezentacije koja je osvojila Euro, pregledavajući Ronalda nakon ozljede također ustanovili djelomično pokidani ligament lijevog koljena, ali i da su vrijeme oporavka postavili bitno dulje - četiri mjeseca do Ronaldovog povratka na teren!
Ali i ovdje je potrebno istaknuti da Ronaldo, okupiran slavljem i uzbuđenjima zbog trijumfa na Euru, a kasnije zbog odlaska na odmor nakon preduge i iscrpljujuće sezone u kojoj je osvojio europske naslove s klubom i reprezentacijom, nije posjetio bolnicu nakon ozljede, tako da je potrebno pričekati pregled ozlijeđenog koljena kako bi se znala težina ozljede.
 
U svakom slučaju, čak i da najgore prognoze nisu točne, Ronaldo, koji se pripremama Reala priključuje 31. srpnja na američkoj turneji u New Yorku, neće igrati utakmicu Superkupa Europe protiv Seville, 9. kolovoza u Trondheimu, a propustit će i početak Primere 21. kolovoza.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara