HNL

Rožman priznao uigravanje nove taktike za Hajduk

Rožman priznao uigravanje nove taktike za Hajduk
Foto: Index

TRENER Rijeke Simon Rožman najavio je veliki derbi 26. kola HNL-a u kojem njegova ekipa kod kuće u nedjelju od 17:30 dočekuje Hajduk.

Ovo je vrlo važna utakmica u borbi za drugo mjesto u HNL-u, koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Rijeka za sada ima bod manje od Hajduka.

"Iza nas je pakleni ritam utakmica. Igramo protiv Hajduka koji igra jako direktan nogomet, jako su agresivni, igraju na rubu faula, ali s druge strane mi razmišljamo o sebi. Nama treba timski duh i suradnja. Treba biti jako pametan, u zadnjoj trećini terena nam je potrebna mirnoća, a onda treba i sportske sreće kada igraš protiv ekipe koja ti je jako blizu po kvalitetu. Možemo biti pozitivni uoči derbija, pogotovo zbog naših navijača, mislim da je domaća atmosfera trenutno divna i mislim da igrači mogu biti ponosni što se tiče toga", započeo je Rožman.

Nakon njega riječ je dobio kapetan Aleksander Gorgon.

"Znamo svi što Jadranski derbi znači. Mislim da moramo naći pravi balans između mirnoće i emocije, mali detalji mogu odlučiti ovu utakmicu. Moram reći kako svi u ekipi jedva čekamo utakmicu, puno nam znači i podrška navijača koju imamo", rekao je Gorgon.

Kako je Rožman vidio Hajduk protiv Dinama?

"Hajduk je igrao kao i cijele sezone, dobro organiziran s jakom tranzicijom, jaka ekipa u igri jedan na jedan."

Hoće li Andrijašević biti spreman?

"Andrijašević je cijeli tjedan s nama, nismo htjeli riskirati s njim u prošloj utakmici, ali trebao bi biti spreman."

Jedan od novinara je primijetio kako Rožman uigrava novu taktiku za derbi, na što je Rožman jednostavno odgovorio:

"Da, uigravali smo jedan sistem, ali ne bih htio otkrivati previše, utakmica će pokazati svoje."

Kako protiv individualne kvalitete Caktaša i Jaira?

"Moramo vršiti suradnju u fazi obrani, biti što manje na otvorenom prostoru, pričamo puno o tome, no bit ćemo spremni ostaviti srce na terenu."

"Odlična odskočna daska za mlade igrače da osjete različite razine nogometa, to je taj psihološki faktor koji ćete pratiti u svakoj fazi pripreme utakmice."

U posljednje vrijeme je puno pritisaka na suce iz Hajduka i Osijeka, hoće li to imati utjecaj?

"Ne bih o sucima, oni imaju svoj posao. S njima najviše komuniciram oko VAR-a jer mi neke stvari nisu jasne, način pregleda situacije i slično."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara