MEČ GODINE

Ruiz: Najeo sam se i popio puno vode, zato imam sedam kila više

Ruiz: Najeo sam se i popio puno vode, zato imam sedam kila više
Foto: Getty Images

ANTHONY JOSHUA i Andy Ruiz Jr. jučer su odradili službeno vaganje koje je razotkrilo velike taktičke bitke koje su se vodile između njihovih timova uoči današnjeg ulaska u ring od 21:40 na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji.

Joshua je na vagu stao s pet kilograma manje nego u lipnju, a Ruiz, koji je tvrdio kako je smršavio i time zavarao britanske medije, pokazao se čak sedam kilograma težim nego u prvom meču.

Posljednjih tjedana puno se pisalo o Ruizovom mršavljenju i dijeti. Mediji su objavljivali različite fotografije mršavijeg Ruiza i činilo se da je zaista smršavio. Ipak, očito je bila riječ samo o kampanji jer mu je vaga pokazala 128,6 kilograma, sedam više nego prošli put.

Objasnio je svoj potez

Ruiz je danas za Boxing Scene pokušao objasniti svoj manevar kojim je zbunio boksačku publiku, a vjerojatno i samog Joshuu.

"Prije vaganja sam se najeo i popio puno vode. Pored toga, izvagao sam se u odjeći i sa sombrerom. Da sam kojim slučajem stao na vagu onda kada su mi rekli da hoću, bio bih na isto kilograma kao i uoči borbe koja se održala 1. lipnja. Unatoč svemu, jak sam i spreman. Čak sam i htio biti malo teži ovaj put, samo kako bih dobio na snazi, bolje se osjećao i imao malo više dinamita u sebi", rekao je Ruiz.

"Imao bih oko 121 kilograma da se vaganje dogodilo kad sam mislio da će se dogoditi. Bez sve te hrane koju sam pojeo... Čak mislim da bih možda bio nešto lakši i od tog 121 kilograma. Na kraju nije važno koliko sam bio težak na vaganju jer znamo taktiku i kilažu s kojom ću ući u ring. I dalje sam brz i snažan", zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara