Rumunji odustali od zajedničke kandidature s Mađarskom za EP 2012.

RUMUNJSKA je odustala od planova o zajedničkoj kandidaturi s Mađarskom za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Predsjednik Rumunjskog nogometnog saveza Mircea Sandu izjavio je u subotu da Rumunjska nema potrebnu infrastrukturu za organizaciju tako velikog sportskog događaja. Pritom je naveo da nije u pitanju samo nedostatak adekvatnih stadiona, već i manjak hotelskih kapaciteta i loša cestovna mreža.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja o zajedničkoj kandidaturi začeta je početkom ove godine prilikom posjeta Bukureštu tadašnjeg mađarskog ministra sporta Ferenca Gyurcsanya. Tada je rečeno da će Mađarska i Rumunjska do kraja godine objaviti idu li zajednički u projekt EP 2012. ili ne.

Sada se postavlja pitanje hoće li Mađarska potražiti novog partnera, ili će sama ići u kandidaturu kao što je bio slučaj kad se određivao domaćin EP 2008. Hrvatska je bila zainteresirana da s Mađarskom bude domaćin EP 2008., ali su se Mađari odlučili da samostalno idu u kandidaturu, te su izgubili od Švicarske i Austrije, koje će zajednički organizirati EP 2008.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara