KRIZA U SPORTU

Rumunji panično žele nastaviti prvenstvo, čeka se odluka. "Ovo je gore od noćne more"

Rumunji panično žele nastaviti prvenstvo, čeka se odluka. "Ovo je gore od noćne more"
Foto: EPA

RUMUNJSKI nogometni savez (FRF) će zatražiti od vlade da dopusti nogometnim klubovima treninge dok traje izvanredno stanje čime bi se omogućilo da se prvenstvo nastavi 27. svibnja, izjavio je u petak predsjednik FRF-a Razvan Burleanu.

Rumunjska je uvela izvanredno stanje 16. ožujka kako bi spriječila širenje koronavirusa, a rumunjski predsjednik Klaus Iohannis je najavio da će sljedeći tjedan produljiti mjere do 16. svibnja.

Burleanu je kazao kako FRF razmatra tri scenarija za nastavak prvenstva, a datumi koji dolaze u obzir su 27. svibnja, 3. lipnja i 13. lipnja.

"Ako počnemo 27. svibnja, završit ćemo prvenstvo do 28. lipnja", kazao je za Pro X, dodajući kako FRF neće podržati otkazivanje sezone.

"Pobjednik u nogometu mora biti odlučen na nogometnom terenu", istaknuo je Burleanu.

Čeka nas potpuna rekonstrukcija 

Napomenuo je kako bi nastavak prvenstva u svibnju mogao pomoći rumunjskim nogometnim klubovima koji se bore s financijskim gubicima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

"Utjecaj krize je gori od najgore noćne more", rekao je Burleanu. "Nogomet će se promijeniti, doći će do potpune rekonstrukcije. Nogomet će biti potpuno drugačiji", dodao je.

"Bojim se da, ako ne nastavimo prvenstvo najkasnije u svibnju. više nećemo imati 14-16 profesionalnih klubova u prve dvije lige", upozorio je.

Nogometno prvenstvo je u Rumunjskoj suspendirano već mjesec dana.

Rumunjska do danas ima preko 5000 zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom i 257 smrti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara