"Ruska guzica" u lovu na Sergeja Bubku: Mislim da mogu i preko 5.20!

JELENA ISINBAJEVA, sjajna ruska skakačica s motkom, osvajanjem druge uzastopne zlatne olimpijske medalje i 24. obaranjem svjetskog rekorda poslala je najbolji mogući odgovor svojoj suparnici, Amerikanki Jennifer Stuczynski.

Isinbajeva je u finalu skoka s motkom na OI u Pekingu najprije oborila vlastiti olimpijski rekord, preskočivši iz trećeg pokušaja visinu 4.95 metra, a potom je, također iz trećeg pokušaja, srušila i vlastiti svjetski rekord, 5.05! Jedan centimetar više od skoka prije nepunih mjesec dana u Monacu.

U lov na rekorde krenula je nakon što je prije toga lakoćom osigurala svoje drugo uzastopno olimpijsko zlato. Amerikanka Jennifer Stuczynski ostala je na visini 4.80, bolje od toga ovoga puta nije mogla. Isinbajeva je, tako, za 25 centimetara nadmašila Stuczynski koja je u jednom intervjuu, uoči Igara, otprilike rekla:

"Vrijeme je da napravimo nekakvu štetu... i, znate, da isprašimo rusku guzicu!"

Stuczynski, zapravo, nije mogla na bolji način motivirati Isinbajevu:

"Čula sam to, nisam gluha. Doista me naljutila. Pomislila sam, kako netko može na takav način govoriti o meni. Pa ona me nije niti jednom pobijedila! I zato sam baš na Olimpijskim igrama htjela pokazati tko je najbolji na svijetu. Kao prvo, ona me mora respektirati, a kao drugo, mora i znati gdje je njezino mjesto. Sada, valjda, zna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isinbajeva je u Pekingu oborila 24. puta svjetski rekord, 14. na otvorenome (ostalih 10 srušila je u dvorani). Kaže da ju je publika maksimalno motivirala:

"Kada je cijeli stadion bio usredotočen samo na mene, osjećala sam se kao neka glumica ili poznata pjevačica. Rekla sam sama sebi da sada ne mogu propustiti skočiti svjetski rekord, kada cijeli stadion to od mene očekuje, kada su svi čekali samo na mene!"

Sljedeći izazov je lov na slavnog Ukrajinca Sergeja Bubku, koji je 35 puta (17 na otvorenome) obarao svjetski rekord.

"Mislim da mogu skočiti i 5.15, ili 5.20."

Ako će ići centimetar po centimetar, na otvorenome i u dvorani, može, sudeći prema njezinoj procjeni, oboriti svjetski rekord još 30 puta!

D.C./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara