Ruski Ante Čačić: Anži među desecima proslavljenih imena za trenera odabrao Jurija Krasnožana

Foto: AFP
TRESLA se brda, a rodio se miš. Nakon velikih najava da će bogati nogometni klub Anži iz Mahačkale preuzeti neko svjetski poznato trenersko ime, na klupu ruske momčadi zasjeo je - Juri Krasnožan.

Još od rujna, kada je Gadzi Gadzijev dobio otkaz, legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos ima ulogu igrača i trenera u Anžiju. Njega je trebao "naslijediti" Guus Hiddink, ali je na kraju ta čast pripala, realno gledajući, potpunom anonimcu. Juri Krasnožan (48) novi je trener Anžija. 

Rus je u lipnju otpušten sa klupe Lokomotiv Moskve zbog, kako su iz kluba pojasnili, nemara. No, prava istina je vrlo vjerojatno ta da je pomogao u namještanju susreta Lokomotiva i njegovog novog kluba Anžija, koji je ujedno u toj utakmici izašao kao pobjednik (2-1).

Lokomotiv je nedvojbeno najveće trenersko dostignuće Krasnožana do imenovanja u Anžiju. Prije toga Rus je bio pomoćnik, a kasnije i glavni trener u Spartak Nalčiku. Poslije otkaza u Lokomotivu Krasnožan je nakratko radio kao izbornik ruske B-reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara