Ruski huligani poručuju svima koji dolaze na SP: Očekuje vas festival nasilja

Ruski huligani poručuju svima koji dolaze na SP: Očekuje vas festival nasilja

Foto: Screenshot

STRAVIČNE scene iz Marseillea prošlog ljeta u kojem je 200-njak ruskih huligana teroriziralo tisuće engleskih navijača, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji mogle bi biti još gore. U velikom dokumentarcu koji su novinari BBC-a snimali u Rusiji razgovarali su s vođama ruskih huligana, koji se prijete svima, a najviše Englezima, uoči SP-a sljedeće godine.

"Evo jedan besplatan savjet svima koji namjeravaju doći u Rusiju. Pročitajte malo povijest naše zemlje. Rusija je u ratu svakih 100 godina. Mi smo rođeni ratnici, to nam je u krvi. Ako dođete s idejom da se ovdje dokazujete, nemate nikakvih izgleda", rekao je jedan od maskiranih huligana u dokumentarcu koji će BBC večeras emitirati.

Huligani diljem Rusije odrađuju ozbiljne fizičke pripreme. Treniraju u teretanama, sudjeluju u organiziranim tučnjavama po livadama i šumama, a sve kako bi što "spremniji" dočekali Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko se drogira, netko puši, netko pije, a mi se tučemo. Ne vidim u tome ništa loše. Imamo samo jedno pravilo - nemoj ubiti čovjeka. Tuci ga dok je priseban, čak i ako je na podu. Svi se vesele Svjetskom prvenstvu. Za neke je to festival nogometa, ali za sve će biti festival nasilja", kaže drugi Rus, a svi su navijači FK Rostova.

Rusi su posebno "nabrijani" na Engleze, koje tretiraju kao očeve huliganizma u svijetu. No, namlatit će svakoga tko im se nađe na putu.

"Ako hodaš sam po cesti ili s prijateljem, možda se izvučeš. Ali ako vas je više u skupini i još ste glasni, nema nikakve šanse da vas ne premlatimo", složni su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara