Safin: Agassi, vrati pare i naslove!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

RUSKI tenisač Marat Safin (29) je u razgovoru za pariški list L'Equipe oštro kritizirao umirovljenog Andrea Agassija i poslao mu jasnu poruku.

Agassi je šokirao sportski svijet priznanjem u vlastitoj autobiografiji pod nazivom “Open” da je 1997. pao na dopinškom testu budući je uzimao kristalni metamfetamin što je ATP zataškao, te je izrazio žaljenje zbog toga, ali Safin s njim ne suosjeća previše.

"Osjeća se krivim? Pa neka onda vrati svoje naslove, novac, svoje Grand Slamove", rekao je Safin, koji ovog tjedna nastupa na svom oproštajnom turniru u Parizu.

"Ako je tako pošten kao što kaže da je, onda bi trebao ići do kraja. Znate, ATP ima svoj bankovni račun i Agassi može sve vratiti ako želi."

Safin se zapitao i o motivima Agassijevoga priznanja.

"Ja neću nikad napisati vlastitu biografiju. Ne treba mi novac. Pitanje je zašto je on to učinio? Što je bilo, bilo je. On se nada da će tako prodati više knjiga, ali je zapravo potpuno glup. Nije da branim ATP, ali cijela ova situacija stavila ih je u lošu poziciju. ATP mu je dozvolio da osvoji puno turnira, da zaradi puno novca. Čuvali su njegovu tajnu, pa zašto je tako okrutan prema njima? Ponekad jednostavno treba znati zašutjeti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara