Samaranch: Madrižani me nisu htjeli slušati

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"POKUŠAO sam ljudima iz Španjolskoga olimpijskog odbora i Madridskoga gradskog poglavarstva objasniti da Olimpijske igre 2016. nisu njihova prilika", izjavio je 89-godišnji Juan Antonio Samaranch.

Katalonac koji je predsjedao Međunarodnim olimpijskim odborom (IOC) od 1980. do 2001. godine pokušao je pomoći madridskoj kandidaturi za Olimpijske igre 2016. na Kongresu IOC-a u Kopenhagenu. Španjolci su izgubili od Brazilaca.

"Madrid nije prošao iz dva osnovna razloga. Prvi je impresivna kandidatura Rio de Janeira, a drugi nesklonost kontinentalnog ponavljanja. Budući da je London domaćin Igrama 2012., mnogi su zastupnici, pogotovo iz europskih olimpijskih pokreta, namjerno glasovali za Rio kako bi sa svojim kandidaturama imali više izgleda 2020. ili 2024.",  kazao je Samaranch u intervjuu za njemačku novinarsku agenciju DPA dodavši:

"Sugerirao sam ljudima da preskoče ovaj izbor i kandidiraju se za 2020. Kada me već nisu poslušali, mogao sam im samo pokušati pomoći."

Na pitanje hoće li pomoći možebitnoj kandidaturi Madrida za organizaciju Igara 2020. godine, Samaranch je odgovorio iskreno.

"Ne, jer neću više biti na ovome svijetu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara