"Sammir je za Sharbinija space shuttle"

"Sammir je za Sharbinija space shuttle"

NAKON superuvjerljive današnje pobjede protiv Rijeke, Kruno Jurčić sijao je od sreće, kako zbog visokog rezultata, tako i zbog izrazite dominacije Modrih.

"Prva misao koja mi pada na pamet je da sam jako ponosan na svoje dečke, a što se same utakmice tiče mislim da su je odlučila dva detalja. Prvi je svakako da smo igrali jako agresivno i napadali visoko uz kvalitetnu pas-igru, a drugi je da smo nakon prošlotjedne utakmice protiv Varteksa nakalemili dobru igru i rezultat pa se sada sa sigurnošću može reći kako smo u pozitivnom ritmu", u jednom je dahu apostrofirao dojmove s utakmice.

Jurčić je, iako je rekao da ne voli isticati pojedince, morao pohvaliti svoje prve violine:

"Mi nismo očekivali od Milana Badelja da riješi utakmicu, ali on je to učinio i u tome i jest naša najveća snaga. Svaki od mojih igrača u stanju je riješiti utakmicu, a zbog nekih današnjih napisa u novinama posebno mi je drago da je Sammir postigao pogodak. Za Sharbinija je Sammir “space shuttle”. Ne želim pritom uvrijediti igrača Rijeke, o kojem imam visoko mišljenje. Ipak je ovo na kraju pobjeda cijele momčadi", naslađivao se Jurčić izrazivši za kraj nadu:

"Nadam se samo da ćemo zadržati sadašnji nivo rada, a ako tako bude, sve je u našim rukama."

"Pored braće Sharbini uvijek su bila barem dvojica Dinamovih igrača"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rijeke Mario Rubčić bio je ljut nakon visokog poraza u utakmici koju je s velikim optimizmom najavljivao preko tjedna:

"Zadnja četiri kola smo odigrali jako dobro, nadali smo se pozitivnom rezultatu danas, ali nismo uspjeli. Dinamo je odigrao europski i tako raspoložen protivnik nije nam dao igrati."

U riječkim redovima posebne su nade polagali u braću Sharbini, ali su obojica danas podbacili. Rubčić je ipak pronašao opravdanje za lošu igru dvojice najboljih igrača Rijeke:

"Na njima su cijelo vrijeme bili barem po dvojica igrača, na Anasu ponekad i trojica tako da nisu mogli puno napraviti", kazao je Rubčić najavivši ozbiljan razgovor s nekim igračima.

"Posebno smo drugo poluvrijeme odigrali dosta neorganizirano u fazi obrane. Jedan od razloga su poteškoće sa stoperima, Čagalj je već nakon nešto više od pola sata morao napustiti igru. Nedostajali su nam prva dvojica stopera Budicin i Cerić, ali nedopustivo je da neki pojedinci igraju toliko neodgovorno. Definitivno ćemo morati promijeniti neke stvari."

"Pribojavao sam se da ćemo upravo protiv Hajduka i Dinama potrošiti previše snage, a naš je zadatak izboriti se za treće mjesto i Europsku ligu. Nas ne zanima borba za naslov prvaka, ali zbog izlaska u Europu vjerujem da možemo biti pravi i doći do uspjeha protiv Hajduka", završio je trener Rijeke.

M.Č.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara