Sammir neće tako glatko dobiti putovnicu: Možda će ipak čekati do siječnja

Sammir neće tako glatko dobiti putovnicu: Možda će ipak čekati do siječnja

Foto: Cropix / D. Sopta

SAMMIR u reprezentaciji, tema oko koje se već dugo lome koplja. Izglednija je varijanta da će biti onako kako želi Zdravko Mamić. Brazilac u Bilićevom kadru njegova je eksplicitna želja, pa vjerujemo da se ovdje razgovara još samo o tome hoće li ga izbornik zvati za Tursku ili "samo" za Euro.

No, Sammir još čeka nogometnu putovnicu ili drugim riječima da stekne pravo nastupa za Hrvatsku. 17. listopada sastaje se Fifina komisija, no ne ide baš sve tako glatko kao što se proteklih dana ističe.

"Rekao sam da nema zapreke da Sammir dobije papire, ali nisam rekao u kojem roku", objašnjava Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Formalno pravno ne postoji nikakva zapreka, no u pravilima se ističe da igraš stječe pravo nakon pet godina neprekidnog boravka u zemlji čije državljanstvo zahtijeva. To neprekidno, to je stvar tumačenja. Ja sam stoga kao legalista postavio Fifi pitanje što to znači, jer nemoguće je da igrač nije otišao kući koji mjesec, da se nije maknuo iz Hrvatske. Oni mi nisu znali odgovoriti, navršava li se pet godina od Sammirovog dolaska u Hrvatsku, ili od dana registracije"

Naime, Sammir je u Dinamo došao početkom listopada 2007. godine, trenirao je s ekipom, ali prijavljen je tek u sljedećoj godini, početkom siječnja.

"Poslali smo Fifi sve dodatne dokumente i dokaze da je od listopada 2007. godine, do siječnja kada je registriran neprekidno boravio u Hrvatskoj. Ne mogu osluhnuti kakva će biti odluka. Ako ne dobije putovnicu sada, dobit će je sigurno u siječnju", zaključio je Vrbanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara