HRVATSKI NOGOMETAŠI

Čudesni Rebić. Samo Ronaldo je bolji od njega, zabio je skoro pola golova Milana

Čudesni Rebić. Samo Ronaldo je bolji od njega, zabio je skoro pola golova Milana
Foto: Gulliver / Getty Images

ANTE REBIĆ je i golom za pobjedu Milana protiv Rome (2:0) u 28. kolu Serie A dokazao da je ovo njegova godina.

Nakon što mu je druga polovica prethodne godine, točnije početak aktualne sezone od dolaska iz Eintrachta u Milan bila očajna, Rebić se preporodio početkom 2020.

U deset prvenstvenih utakmica od početka godine postigao je osam golova. Zgoditak nije zabio na samo tri prvenstvena susreta u spomenutom razdoblju, ali je važno naglasiti da je protiv Cagliarija nastupio samo formalno, kao rezerva koja je dobila jednu minutu.

Rebić je u 2020. postigao osam od 18 prvenstvenih golova svoje momčadi ili čak 44 posto golova Milana od početka 2020. Naravno, u tom periodu je daleko najefikasniji kod Rossonera s četiri gola više od najbližeg suigrača.

Napadač reprezentacije Hrvatske nije impresivan samo na klupskom planu. Ove godine u Serie A zabija svakih 79 minuta, čime ima bolji prosjek od Cire Immobilea, najboljeg strijelca talijanskog prvenstva, koji postiže gol svakih 95 minuta ili Josipa Iličića, koji poentira svakih 89 minuta.

U jednoj od najjačih liga svijeta ispred Rebića je samo Cristiano Ronaldo koji od početka 2020. gol postiže svakih 69 minuta.

VIDEO Ronaldo zabija u Serie A:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara