Samouvjereni Talijani izvrijeđali maksimirski stadion

ITALIJA, kao glavni konkurent hrvatsko - mađarske kandidature u borbi za domaćinstvo EP-a 2012. već je počela sa svojom "promidžbenom kampanjom." Naši susjedi postali su svjesni da im možemo preoteti toliko željeno domaćinstvo, pa su dobacivanja i vrijeđanja Hrvatske postala "programski okvir" pojedinih tv kuća.

Iako se u najpopularnijim talijanskim tiskovinama poput Corriere della Serra ili Gazzeta dello sport ne mogu naći materijali uvredljivog sadržaja, prosjek je popravila tv kuća RAI due. U ekskluzivnoj emisiji posvećenoj isključivo borbi za dobivanje domaćinstva vrlo se jasno impliciralo kako će pobjedu odnijeti ona zemlja čiji "izaslanik" uloži najviše napora prilikom razgovora sa čelnicima UEFA-e.

Pri tom su samouvjereni Talijani, naravno, mislili na "Milanovu trojku"; Zvonimira Bobana, Andreja Ševčenka i Paola Maldinija. Prema navodima u emisiji, svaki od njih trebao bi lobirati za svoju zemlju, pitanje je samo tko će pokazati više agresivnosti.

 

No, tu nije kraj sitnim provokacijama naših direktnih konkurenata. Talijani su ostali zaprepašteni maksimirskim stadionom, bolje rečeno činjenicom da bi se na njemu trebalo otvoriti Europsko prvenstvo.

"I to im je nacionalni stadion? Zar je to najbolje što Hrvati nude?" - samo su neki od navoda u emisiji, koje je prenio i naš dnevnik 24sata.

Talijani nisu zaboravili istaknuti kako su gotovo sigurni u svoju pobjedu, jer Hrvatska ne može ispuniti zadane uvjete. Veću šansu Talijani su dali zajedničkoj kandidaturi Poljske i Ukrajine.

No, ne zaboravimo napomenuti kako Italija ima golemo iskustvo u organiziranju velikih natjecanja, što joj ovaj put ipak može biti otežavajuća okolnost. Naime, UEFA se sve više okreće prema zemljama u razvoju u kojima vlada strast za nogometom. Italiju bi mogli pokopati i navijači, koji su, za nevjerovati, mnogo gori i opasniji od naših huligana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara