Sanader Hajduku za rođendan poklonio ulicu u Splitu

SADAŠNJI i bivši Hajdukovci, članovi uprave, visoki državni dužnosnici i brojni prijatelji Hajduka okupili su se jutros u splitskom Narodnom Kazalištu kako bi obilježili 95. godišnjicu najdražeg im kluba.

I zaista, uzvanici su uživali u dalmatinskoj pjesmi i druženju, na pozornici su se izmjenjivale Hajdukove legende, lica članova uprave ozarila su se nakon dugo vremena.

No, centralna figura bio je hrvatski premijer i veliki navijač "Bilih" Ivo Sanader, pod čijim pokroviteljstvom se i održala čitava ceremonija. Sanader je, kako i dolikuje, održao prigodan govor, a velikim pljeskom nagrađen je njegov prijedlog Gradu Splitu da jednu ulicu nazove po trofejnom klubu.

Nazočnima se osim premijera obratio i predsjednik Hajduka Branko Grgić, koji je još jednom ukazao na povijesne Hajdukove uspjehe, ustvrdivši da klubu, koji je trenutno u vrlo teškoj situaciji, treba  dati podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među licima u publici zapazili smo izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Cicu Kranjčara, kojem je društvo pravio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, dok se u lože udobno smjestio i predsjednik Dinama Mirko Barišić.

O rivalstvu Dinama i Hajduka razgovaralo se na pozornici, za šankom i po hodnicima, ipak je pred vratima veliki derbi. No, nitko od čelnika nije se htio baviti prognozama, jutro je bilo rezervirano isključivo za slavlje i prisjećanje na nekadašnja, bolja vremena.

Gotovo da nema Hajdukovca koji se jutros u kazalištu nije osjećao ponosno, neki su čak i zaplakali, osvrćući se na Kaliternu i Baraća, na Torcidu i Bile tiće, na osvojene naslove i prepunu poljudsku ljepoticu...

"Hajduk živi vječno, mi smo samo u prolazu." - na samom kraju druženja kazao je predsjednik Hajdukove uprave.

Foto i tekst: D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara