Sandra Perković ne konkurira za nagradu najbolje atletičarke godine

Sandra Perković ne konkurira za nagradu najbolje atletičarke godine
FOTO: EPA

POZNATA su imena pet finalistica i finalista za godišnje nagrade, a među njima se nije našla najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković iako je ove godine peti put zaredom postala europska prvakinja te još jednom dominirala Dijamantnom ligom.

Glasovima Odbora IAAF-a, predstavnika medija i ljudi povezanih s krovnom atletskom organizacijom te atletskih zaljubljenika odlučeno je da su mjesto među pet finalistica zaslužile britanska sprinterica Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 100, 200 i 4x100 m, Kenijka Betarice Chepkoech, svjetska rekorderka na 3000 m sa zaprekama, kolumbijska troskokašica Caterine Ibarguen, bahamska sprinterica Shaunae Miller-Uibo i belgijska sedmobojka Nafissatou Thiam.

Petorica atletičara koji su prikupili najviše glasova od desetorice nominiranih su američki sprinter Christian Coleman, svjetski dvoranski prvak i rekorder na 60 m te pobjednik Dijamantne lige na 100 m, švedski skakač motkom Armand Duplantis, europski seniorski prvak i svjetski prvak u kategoriji do 20 godina, kenijski maratonac Eliud Kipchoge, vlasnik najboljeg rezultata u maratonu svih vremena, Francuz Kevin Mayer, svjetski rekorder u desetoboju te svjetski dvoranski prvak u sedmoboju, i Katarac Abderrahman Samba, nepobjedivi trkač na 400 m s preponama.   

Dobitnici nagrada za najbolju atletičarku i najboljeg atletičara u 2018. godini bit će objavljeni na gala večeri 4. prosinca u Monte Carlu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara