Šarić objasnio zašto je hrvatska košarka dotaknula samo dno

Šarić objasnio zašto je hrvatska košarka dotaknula samo dno
Foto: Hina

PORAZOM od Poljske, hrvatska košarkaška reprezentacija vjerojatno je izgubila svaku šansu plasirati se na SP u Kinu iduće godine.

Hrvatska ovim porazom nije izgubila sve izglede za prolaz na SP, no sad više ne ovisi sama o sebi i za plasman u Kinu potrebno se dogoditi pravo malo čudo, što objektivno nismo zaslužili. Hrvatska je pokazala da je dotaknula samo dno i da unatoč činjenici da je protiv Litve u petak i Poljske jučer igrala s čak četiri NBA igrača, nema što tražiti na košarkaškom Mundijalu.

''Nismo očekivali ovakav rasplet. Ne može se reći da nismo dali sve što smo mogli. I ne znam što bih rekao, možda je ovo naš limit. Bez obzira na to što igramo u dobrim klubovima, možda nismo dovoljno kvalitetni da izvučemo ovakve stvari'', rekao je Dario Šarić za SN nakon utakmice, pa je nastavio:

''Ovo je unazadilo naše realne šanse. Postoje neke mogućnosti, netko priča i o pozivnici, ali slažem se kako to nije svadba da se dijele pozivnice. Veliki pritisak je tu, specifična je situacija. I jednostavno je teško, neka atmosfera, sve uvijek na nož. Možda i mi nismo tome dorasli iskustvom. Kako god okrenem, tu smo gdje jesmo. Svaki je naš koš težak, nemamo razrađene akcije, nismo stvorili kemiju. Vjerujem li da ćemo na SP? Moram reći da vjerujem.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara