Šarić poslao emotivnu poruku Philadelphiji: "Bila mi je čast"

Šarić poslao emotivnu poruku Philadelphiji: "Bila mi je čast"
Foto: Getty Images / Gulliver Image

DARIO ŠARIĆ je vrlo rano u svojoj NBA karijeri doznao kako funkcionira biznis najjače košarkaške lige svijeta. Nije bitno koliko si dao za svoju momčad. Ako franšiza smatra da za tebe mogu dobiti boljeg igrača koji ih može približiti osvajanju naslova, bez problema će napraviti takav potez.

To se dogodilo Šariću, zamijenjen je u velikom paketu Timberwolvesa i 76ersa. Jimmy Butler, All-Star igrač, novi je član Philadelphije, dok će Dario u hladni Minneapolis.

I za razliku od Isaiahe Thomasa koji nije mogao vjerovati da su ga Boston Celticsi zamijenili za Kyrieja Irvinga i vjerojatno i danas još zamjera organizaciji što je učinila takav potez, Dario Šarić je ovaj šok prihvatio uzdignute glave. Obratio se ljudima Philadelphije preko objave na Instagramu.

"Bila mi je velika čast biti dio ove ekipe, franšize i grada. Želim se zahvaliti organizaciji koja me podupirala tijekom ovog putovanja i velika zahvala navijačima zbog kojih sam igrao najbolje što sam mogao. Dao sam svaku utakmicu 100% kako bih učinio grad ponosnim. Hvala ti Philly! Život ide dalje i vrijeme je za nove avanture", napisao je Šarić na Instagramu.

Hrvatski reprezentativac od prvog dana je fenomenalno prihvaćen u Philadelphiji zbog truda na terenu i opuštenosti izvan parketa. Odužio im se vrhunskim partijama, u prvoj godini je trebao osvojiti nagradu za najboljeg rookieja sezone, a prošle sezone bio je jedan od najkonstantnijih igrača Sixersa u doigravanju, u kojem su Sixersi ispali u polufinalu Istoka od Boston Celticsa.

Također, popularni "Homie", kako je od milja dobio nadimak u Philadelphiji, jedna je od okosnica "The Process" ere 76ersa. Naime, pretprošli generalni menadžer 76ersa Sam Hinkie namjerno je imao lošu momčad i nije imao ništa protiv poraza jer je zbog toga franšiza dobila visoke izbore na draftu. Glavna mantra svih navijača, igrača i GM-ova tada je postala sada već slavna Hinkijeva uzrečica "Trust the Process" (Vjerujte u proces).

Najbolji igrači Hinkieja su Joel Embiid i Ben Simmons, ali Šarić je također bio odličan potez. Godine 2014. su napravili trade na dan drafta kada su poslali Elfrida Paytona u Orlando u zamjenu za hrvatskog reprezentativca. Šarić je stigao u Philu nakon dvije godine. 

Razlog? Želio se još poboljšati u dresu Anadolu Efesa. Zbog toga su navijači Sixersa bili vrlo sumnjičavi, neki su govorili da će zauvijek ostati u Europi. Šarić je obećao da će stići za dvije godine i to obećanje je ispunio. Osim toga, oduševio je navijače jer je dio svog ugovora u Efesu otplatio novcem iz vlastitog džepa kako bi stigao u NBA kada je i najavio. Efes je tražio odštetu preko milijun dolara, a po pravilima NBA klub može najviše doprinijeti s 500 tisuća, što znači da je Šarić više od pola iznosa platio sam. 

Navijači su svjesni da su Sixersi nakon ovog tradea bolja ekipa, ali zbog svega su malo tužni što Šarić uz Roberta Covingtona, također člana "The Process" ere, odlazi iz grada bratske ljubavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara