hajduk

Sastanak Marija Stanića i Brbića u Zagrebu, krenula priča o novoj struci Hajduka

Sastanak Marija Stanića i Brbića u Zagrebu, krenula priča o novoj struci Hajduka
Foto: Pixsell/ I. Šoban

U PETAK u Zagrebu sastali su se Mario Stanić i Marin Brbić. Legendarni član reprezentacije iz '98. i predsjednik Uprave Hajduka između ostalog razgovarali su - o Hajduku. 

Stanić je prošlo ljeto bio je u kombinacijama da dođe na Poljud. Privremeni predsjednik tada je bio Jasmin Huljaj, posljednja avantura vladavine Ivana Kosa, koji je razgovarao s Tudorom pa se preko noći predomislio. Otpao je time jasno i Stanić, a niti Huljaj se nije dugo zadržao u klubu.

Mario Stanić bio je i opcija za najviše funkcije u HNS-u, kada je bio desna ruke i mastermind u kampanji Darija Šimića, no Davor Šuker na papiru je lakoćom zadržao vlast. Stanić se u kampanji kao i danas često oglašavao kolumnama koje redovito objavljuje, i koje su mu velika strast.

Sa Šimićem je prije nekoliko dana bio i na utakmici mlade reprezentacije i Igora Bišćana u Velikoj Gorici. Stanić je stalno tu, ali uvijek se nekako održi dalje od funkcija.  Nude mu se još otkako je Slaven Bilić bio vođa reprezentacije, a bio je skoro cijelo desetljeće dio sustava.

Hajduk traži glavnog menadžera

U Hajduku su trenutno ispražnjene dvije važne funkcije, Marin Brbić praktički je ostao sam u Upravi i drže ga samo prihvatljivi rezultati prijatelja Šolte na klupi. Iako su u klubu planirali da neće biti potresa i rezova, godina je posebno turbulentna na Poljudu, a posljednji su otišli Saša Bjelanović, sportski direktor, i Lukša Jakobušić, dopredsjednik kluba. Posljednjih godina u vodstvu Hajduka izmijenilo se tridesetak imena.

Brbić sada traži šefa kompletne struke, osobu koja objedinjuje teren, svlačionicu i drugi kat Poljuda i u tom kontekstu treba gledati sastanak sa Stanićem u petak. Iz kluba usporedo dolaze vijesti o totalnoj reorganizaciji, ideje o novoj strategiji i još jednoj poslovnoj shemi u nizu. Spominju se funkcija glavnog menadžera po uzoru na Engleze i razni drugi stručni izrazi. 

"Popio sam kavu sa Stanićem kao i sa 15 drugih ljudi. Piše se svašta i puno se izmišlja. Pričam s mnogoborjnim ljudima iz struke, o o igračima potencijalnim, o nogometu, o svemu. Ispipavamo teren, ali ne žurimo, ništa se neće dogoditi još mjesec dana", kazao nam je jutros predsjednik Hajduka Marin Brbić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara