Schalke ne pušta Rakitića u reprezentaciju dok ne dođe dozvola FIFA-e

Schalke ne pušta Rakitića u reprezentaciju dok ne dođe dozvola FIFA-e

NAKON dramatičnih nastupa hrvatskih klubova na europskoj sceni čiji rasplet u pravilu rezultira depresijom, čista suprotnost su okupljanja naše reprezentacije, šeste momčadi svijeta, koja odvažno juriša prema EP-u u Austriji i Švicarskoj. 

Nakon pripremnog meča na Koševu, koji je potvrdio da najave tipa "bit će to sve, osim prijateljska utakmica" u našem slučaju nisu tek puke fraze izbornika i njegovih pobočnika, reprezentacija se ponovo okuplja već ove nedjelje, uoči predstojećih kvalifikacijskih susreta s Estonijom kod kuće (8.9.) te Andorom u gostima (12.9).

Na popisu izbornika Slavena Bilića vrte se više-manje ista imena; otpao je tek Hrvoje Vejić zbog nedavnog operativnog zahvata koji će da od travnjaka udaljiti mjesec dana, a nakon povreda vratili su se Niko Kranjčar i Jerko Leko. Unutra je ponovo i Dinamovac Dino Drpić, dok je njegov klupski suigrač Ognjen Vukojević na pretpozivu.

Bilić je, najavljujući sljedeće pothvate reprezentacije bio konkretan:

"Čekaju nas dvije, na papiru, lakše utakmice. Bodove smo unaprijed upisali  i ne očekujem ništa manje od dvije pobjede. Jednostavno moramo pobijediti, a do pobjeda se dolazi samo maksimalnim angažmanom na treningu i utakmicama."

Još jednom se Bilić osvrnuo i na status Mikija Rapaića, kojem ni izrazite simpatije izbornika ne pomažu da ponovo osvane na reprezentativnom popisu. I tako će ostati, dok Miki ne pronađe novi klub. Kada smo ga sreli na tribini poljudske ljepotice tijekom susreta protiv Budućnosti, kazao je da još važe. Potvrdio je to danas i Bilić, govoreć o svom miljeniku;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima neke kombinacije, ali važe. Popričali smo, on je svjestan da mora pronaći klub da bi bio s nama i nadam se da će to skoro i napraviti. Po njegovim riječima, kombinacije postoje."

Srebrić u novoj misiji lobiranja

Zorislav Srebrić, glavni HNS-ov tajnik, dotaknuo se slučaja Ivana Rakitića, koji službeno još uvijek nije hrvatski reprezentativac. Sve dok ne dođe potvrda FIFA-ine Statusne komisije kojom će novopečena zvijezda Schalkea postati hrvatskim nogometnim državljaninom, čelnici bundesligaškog doprvaka ne žele ga puštati na reprezentativne pripreme, pa se Srebrić sprema u novu misiju lobiranja.

"Radi se o procesu koji u pravilu traje dva mjeseca, ali dokumentacija je sada konačno u rukama predsjednika Statusne komisije. Sa čelnicima Schalkea komunicirat ćemo izravno i forsirati da Rakitić bude s nama tijekom cijelih priprema."

D.R.
Foto: G.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara