"SCHUMACHEROVO STANJE SE NEĆE POPRAVITI" Poznati neurokirurg o oporavku šampiona

"SCHUMACHEROVO STANJE SE NEĆE POPRAVITI" Poznati neurokirurg o oporavku šampiona

Foto: Getty Images/Guliver Image

MICHAEL SCHUMACHER prije više od četiri godine teško je ozlijeđen na skijanju i od tada je u komi. Cijelo to vrijeme vrlo malo se zna kakva je zdravstvena situacija sedmerostrukog svjetskog prvaka formule 1.  

Poznati neurokirurg Colin Shieff nije liječio Schumachera, ali je za Associated Press komentirao kako u slučajevima poput ovog reagiraju pacijenti.
 
"Schumacher sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju pokazivati, ili se ljudima oko njega to može činiti, da je nesretan ili da mu je neugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je volio."
 
Ali nakon toga iznio je crnu prognozu: "Priroda ozljede i informacije koje izlaze van sugeriraju nam da mu je mozak pretrpio veliku štetu. Posljedica je da njegov mozak ne funkcionira kao onaj osobe bez oštećenja. Što je dulje u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Njegova situacije se gotovo sigurno neće popraviti."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Doktor Shieff ovako komentira mogućnost da se Schumacher barem djelomično oporavi:
 
"Ne može se oporaviti potpuno. Jako je dugo u tom stanju i izgubio je mišiće. Sve i da je otvorio oči i počeo govoriti, izgubio je memoriju, a to utječe na ponašanje i kognitivne funkcije te on više nije ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka - svaki napredak je oporavak."
 
Shieff demantira medijska nagađanja da liječenje Schumacherovu obitelj košta 200 tisuća eura tjedno. Navedenu svotu naziva pretjeranom. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara