Scolari ostao bez rekorda, Rehhagel najstariji

BRAZILSKI nogometni stručnjak Luiz Felipe Scolari nije uspio postati prvi trener u povijesti koji je s dvije različite reprezentacije osvojio svjetski i europski naslov.

Prije dvije godine Scolari je predvodio Brazil do naslova Svjetskog prvaka, a sada se na klupi portugalske vrste domogao europskog finala, no Grčka je pokvarila njegove planove. Svjetski i europski naslov, ali s istom reprezentacijom osvojio je jedino Nijemac Helmut Schon, koji je na klupi "Elfa" na EP-u slavio 1972. godine, a na SP-u dvije godine kasnije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scolari nije uspio postati prvi strani izbornik koji je domaćina europske smotre doveo do prvog mjesta, međutim njegov kolega na grčkoj strani Otto Rehhagel postao je najstariji izbornik koji se domogao prvog mjesta. Rehhagel je u Portugalu titulu proslavio sa 65. godina, a dosadašnji rekord držao je Španjolac Miguel Munoz, koji je 1984. godine postao europski prvak na klupi "Crvene furije" sa 62. godine. Rehhagel je posto i prvi trener stranac koji je slavio na europskoj smotri.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara