Scolari: Ronaldinho više nikad neće biti onaj stari

 LUIZ FELIPE SCOLARI, izbornik koji je Ronaldinha ustoličio u glavnog igrača brazilske reprezentacije 2002. godine, smatra da je brazilski čarobnjak potrošio svoju magiju.

"Vrhunac svoje karijere Ronaldinho je prošao. Igrao je čudesno tijekom 2004. i 2005. godine, no razina njegova nogometa pala je još prošle godine", izjavio je aktualni izbornik Portugala, koji je Ronaldinhu dao ovlasti playmakera u igri brazilske reprezentacije uoči SP-a 2002. godine, dok je tadašnji neafirmirani napadač Paris Saint Germaina bio samo jedan od mnogobrojnih talentiranih Brazilaca u Europi.

Brazil je u Japanu i Koreji s Ronaldinhom u glavnoj ulozi otišao do naslova prvaka, a mladi je Brazilac nakon toga eksplodirao

"Jasno je samo jedno: nitko ne može držati razinu igre na vrhuncu deset godina u nizu! Ronaldinho nikad više neće biti tako dobar kao što je bio u svojim najboljim izdanjima u Barceloni. Neće više zabijati nakon što predribla četvoricu suparničkih igrača niti će po utakmici zabijati četiri gola", dodao je Scolari.

"Svejedno, on i dalje može biti vrlo dobar. No, zato će mu trebati povratiti osjećaj uživanja u nogometu. Taj mu osjećaj trenutačno manjka. Konkretno, siguran sam da mu je postavljanje na klupu u dvoboju s Lyonon jako teško palo. On je profesionalac i vanjštinom pokazuje da je to dobro podnio. No, kao ne tako davno najbolji nogometaš svijeta unutra je sigurno jako patio", napominje portugalski stručnjak.

Scolari smatra kako bi 27-godišnjeg Brazilca najprije mogao spasiti odlazak u Chelsea

"Došao je trenutak kada mora odlučiti želi li nastaviti u Barceloni ili pokušati u Chelseaju. Ono što mu nužno treba jest promjena raspoloženja: mora se početi osjećati ugodno na travnjaku", za kraj će Scolari.

Totalsport/V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara