HNL

Šef Osijeka objasnio povratak Bočkaja: "To je bio jedini zahtjev novog trenera"

Šef Osijeka objasnio povratak Bočkaja: "To je bio jedini zahtjev novog trenera"
Foto: Pixsell

NAKON ŠTO ga je Osijek krajem prošlog mjeseca suspendirao jer je mrtav pijan 2. ožujka automobilom razbio benzinsku postaju, Petar Bočkaj u subotu je zaigrao za drugu momčad Osijeka u pobjedi protiv Kustošije 2:0.

Jedan od najboljih Osijekovih igrača, koji je od prije poznat po burnom noćnom životu, neočekivano se pojavio u sastavu druge Osijekove momčadi, a u 44. minuti zabio je prekrasan gol iz slobodnog udarca za 1:0. Osijek je Bočkaja nakon incidenta kaznio, suspendirao i poručio mu da za njega mjesta u klubu više nema, ali nakon što je Zoran Zekić otišao s klupe, 22-godišnji veznjak ponovno se vratio treninzima s momčadi i ušao u širi kadar.

O situaciji koja je iznenadila Osijekove navijače danas se preko službenih klupskih stranica oglasio i klupski predsjednik Ivan Meštrović čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nije prvi puta da svoj osobni stav pretpostavljam interesima Kluba, ako su klupski interesi argumentirani od strane mojih suradnika. Novi trener, Dino Skender, je u razgovorima uoči svoga dolaska tražio neisključivost po pitanju Bočkajevog statusa. Prevedeno: tražio je da igrač bude u natjecateljskoj formi da, ako bude potrebe, može računati na njega u slučaju da nam pozicija na ljestvici u finišu prvenstva uključi sve alarme. 

Budući da je to bio, uz napomenu da želi afirmirati nekoliko novih igrača iz Škole nogometa kroz prvi sastav do kraja sezone, jedini zahtjev Dine Skendera; ja sam mu udovoljio. To je sada rezultiralo nastupima Bočkaja za Osijek B. 

Što će to donijeti u budućnosti, ovisi samo o Bočkaju i Skenderu. Meni je život do sada pokazao da se ciklički ponavljaju dva koraka unaprijed i jedan unatrag. Nemam nikakav problem promijeniti svoju odluku, ali zadržati svoje mišljenje, ukoliko se radi o višem interesu. 

U mom djelovanju u NK Osijek boljitak Kluba je viši interes od moga stava po određenim pitanjima, a dokaz tome je i svojevrsna rehabilitacija Petra Bočkaja, kao isključivi  rezultat nogometnog autoriteta novog trenera Dine Skendera. 

Svima, pa tako i Bočkaju, Skenderu i meni, cilj treba biti isti: što uspješniji NK Osijek. U ovom slučaju to ostvarujemo svaki na svoj način: Skender zalaganjem i kreditiranjem Bočkaja, Bočkaj svojim doprinosom na terenu, a ja svojom neisključivošću kada je argument općeg interesa suočen s mojim, ako baš hoćete najgrublje - i egom. 

Ovime bih zaključio tu temu, uz želju za "happy end-om" svim akterima ove priče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara