UFC

Šef UFC-a: Miočić ima samo jednu opciju

Šef UFC-a: Miočić ima samo jednu opciju
Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ oporavlja se od ozljede oka koju je u kolovozu zaradio u borbi protiv Daniela Cormiera. Tada je Miočić uzvratio Cormieru za raniji poraz i vratio naslov prvaka. 

Upravo bi Cormier trebao biti sljedeći Miočićev suparnik. UFC želi tu borbu, Cormier ne pomišlja ni na jednu drugu, ali Miočić je neodlučan.

"Stipe ima jednu opciju, jasno je... Kad se oporavi, dogovorit ćemo borbu. Vidjeli ste što je Cormier rekao: 'Stipe je u situaciji da me pošalje u mirovinu. Ako odbije borbu, ja sam već u mirovini'", rekao je prvi čovjek UFC-a Dana White.

"Nudio sam Cormieru prethodnih tjedana druge borce, ali on želi samo Stipu. Nikog drugog. Ništa drugo ga ne zanima. To mu treba i moram reći da bih i ja volio da se ta borba dogodi."

Cormier: Stipe, budi častan i daj mi revanš

Nedavno je Cormier javno prozvao Miočića da prihvati borbu.

"Stipe, daj mi revanš. Idemo u tu borbu i ona će se dogoditi. Uvjeren sam da će se dogoditi. Znam da Stipe kaže kako želi nešto novo, ali dovraga, htio sam i ja nešto novo nakon što sam ga pobijedio pa sam mu dao revanš", rekao je Cormier.

"Jedino ispravno što možeš učiniti je dati mi revanš. Častan si čovjek, Stipe, zar ne? Vatrogasac si, spašavaš živote. Stalno radiš ispravne stvari. Onda napravi ispravnu stvar i daj mi revanš."

Američki mediji pišu da Miočić ovako možda samo vraća Cormieru koji je tvrdoglavo odbijao borbu s njim jer je htio boriti se protiv Brocka Lesnara i zaraditi više. Miočić ga je strpljivo čekao i poručivao da ga ne zanima nijedna druga borba. 

Miočić vs. Jones?

Miočića želi i Jon Jones, po mnogima najveći MMA borac svih vremena i poluteškaški prvak.

"Želim se boriti protiv Miočića i uvjeren sam da mogu pobijediti. Gledajući njegove borbe protiv Cormiera, shvatio sam da sam ja taj. Razlika u brzini, borilačka inteligencija, raznovrsnost, samouvjerenost... Sve je na mojoj strani. Ne želim nikakvu drugu borbu u teškoj kategoriji, ne treba mi zagrijavanje. Spreman sam i snažan", rekao je Jones koji smatra da bi kao teškaš mogao imati oko 105 kilograma.

Borbu Miočića i Jonesa volio bi pogledati i White.

"Volio bih vidjeti Jonesov prelazak u tešku kategoriju i borbu sa Stipom ili bilo kojim TOP 5 borcem u toj kategoriji. Međutim, odluka je na njemu. On može ostati u poluteškoj, dobivati svoje suparnike i stvarati nevjerojatnu ostavštinu. Može biti Tom Brady UFC-a."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara