UFC

Šef UFC-a otkrio zašto Conor ide u mirovinu: "Ako želiš tvrtku, izvadi novac"

Šef UFC-a otkrio zašto Conor ide u mirovinu: "Ako želiš tvrtku, izvadi novac"
Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON ŠTO JE Conor McGregor iznenadio borilački svijet naglom objavom odlaska u mirovinu, šef UFC-a Dana White otkrio je nepoznate detalje koji su možda doveli do rastanka s jednom od najvećih zvijezda borilačkog sporta.

>>>Conor McGregor na Twitteru objavio kraj karijere

>>>Što stoji iza McGregorova odlaska, viski ili pritisak na UFC?

>>>New York Times: Conor McGregor optužen za silovanje

U ekskluzivnom razgovoru za TMZ Sports White je rekao da mu je prije nekoliko tjedana Conor poslao poruku u kojoj traži udio u vlasništvu tvrtke koja drži UFC, na što mu je odgovorio:

"Znaš da se to nikad neće dogoditi."

"Njegova odluka me iznenadila, došla je niotkuda. Mnogi su rekli da su pregovori zapeli, ali pregovora nije ni bilo. Vidio sam što je rekao, poslao mi je poruku i iskreno... Nikad s njim nisam imao loš razgovor", rekao je White.

Zatim je počeo objašnjavati što bi moglo stajati iza njegova naprasnog odlaska iz sporta koji ga je proslavio.

"Rekao mi je da se osjeća kao da bi trebao biti suvlasnik tvrtke, a ja sam mu odgovorio: 'Conore, znaš da se to nikad neće dogoditi.' No to je bilo prije nekoliko tjedana", napomenuo je White pa dodao da McGregor već dugo ponavlja kako već ima dovoljno novca da se više nikad ne mora boriti, pogotovo jer mu biznis s viskijem ide odlično.

"Njegov viski ubija i siguran sam da će Conor biti uspješan bez obzira na to čime se bavio."

Na napomenu novinara kako to ne znači da Irac više ne želi dio tvrtke, White se složio.

"Siguran sam da je tako, vjerojatno jest, ali Conor to nikad nije javno rekao. Nikad nismo sjeli i nikad mi nije rekao zašto bi to trebalo biti tako. Razgovarali smo samo porukama. Znate da ga volim, on ima gomilu novca, to je njegova odluka i ja je podržavam. Ali ako hoćeš dio tvrtke, moraš izvaditi novac i kupiti ga. To tako funkcionira. A vrijednost UFC-a trenutačno je jako visoka."

Na kraju su ga pitali hoće li UFC preživjeti bez Conora, ali sa sličnim pitanjima White su susreće otkako je u ovom poslu.

"Slušam to već 20 godina, svaki put kad neka zvijezda ode. Lijepo je imati zvijezde poput Georgesa St-Pierrea ili Ronde Rousey, ali doći će drugi nakon njih", zaključio je White.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara