"Seksi" Ruud Gullit novi trener LA Galaxyja!

BRITANSKA televizijska postaja Sky Sports objavila je u srijedu tijekom praćenja utakmica Lige prvaka ekskluzivnu informaciju o novom treneru kluba iz Los Angelesa.

Bit će to, kako tvrde Skyovci, Nizozemac Ruud Gullit (45), inače stručni komentator njihova nogometnog programa. Englezi su također objavili da je Gullit tijekom noći sa srijede na četvrtak otputovao u LA gdje bi trebao potpisati trogodišnji ugovor.

U LA Galaxyju su odbili komentirati informaciju.

Ruud Gullit sasvim se sigurno uklapa u percepciju Alexija Lalasa o velikome nogometnom imenu seksi-izgleda, kakvog si je generalni menadžer kluba zaželio nakon odlaska Franka Yallopa.

Seksi-trener tako bi lako mogao dobiti zadatak stvoriti seksi-igru u gradu glamura i zabave. Znakovito je da je upravo Ruud Gullit rodonačelnik fraze o seksi-nogometu. Radi se o njegovoj inovaciji koju je prvi put spomenuo prije desetak godina kad je vodio londonski Chelsea, s kojim je osvojio FA Cup 1997. godine.

Rabeći taj izraz želio je objasniti kako bi volio da njegov klub igra nogomet visokoga tehničkog stila. Kao primjer spomenuo je Portugalce sa EP-a 1996. godine, i njihove tada još mlade zvijezde Ruija Costu, Luisa Figa i Joaoa Pinta.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara