HRVATSKI NOGOMETAŠI

Senzacija iz Australije: Srna i Olić zaigrat će za kultni klub iz Melbournea?

Senzacija iz Australije: Srna i Olić zaigrat će za kultni klub iz Melbournea?
Foto: EPA

MELBOURNE KNIGHTS, kultni klub Hrvata iz tog grada, pregovara s dva velika pojačanja.

Mediji iz Australije javljaju da su pregovori Vitezova s Ivicom Olićem u poodmakloj fazi, dok su sa Darijom Srnom na početku, ali s dobrim izgledima da završe njegovim pristankom.

Legendarni dvojac koji je obilježio hrvatski nogomet proteklih desetljeća trebao bi pojačati Knightse za samo jednu utakmicu, meč 1/16 finala Kupa protiv Adelaide Uniteda 7. kolovoza. 

Ovo je Knightsima posebno važan meč, jer taj klub, koji je u prošlom mileniju bio jedan od najjačih u Australiji, sada je tek solidan polufpofesionalni drugoligaš, koji se natječe u ligi australske države Victorije. Adelaide je pak jedan od najboljih klubova australske prve profesionalne lige. 

Melbourne Knights sa Srnom (37 godina, 134 nastupa za Hrvatsku) i Olićem (39, 104) jednokratno izvučenima iz mirovine želi pokušati ostvariti senzaciju kakva je moguća samo u kupu. 

Olić je u igračkoj penziji od prije dvije godine, nakon čega je postao pomoćnik hrvatskom izborniku Zlatku Daliću, a Srna se umirovio prije mjesec dana i sada je pomoćni trener u Šahtaru iz Donjecka. 

Australski mediji ističu kako ovo ne bi bio prvi put da niželigaš angažira poznate europske nogometaše za kup utakmicu protiv suparnika iz elite. Isto je prije četiri godine napravio Heidelberg United kada je angažirao Kostasa Katsouranisa.

Za Melbourne Knightse igralo je niz poznatih australskih reprezentativaca hrvatskog porijekla (Mark Viduka, Eddie Krnčević, Steve Horvat, Jason Čulina), zatim onih koji su se odlučili igrati za Hrvatsku iako su rođeni u Australiji (Joe Šimunić, Joey Didulica) kao i nekoliko Hrvata iz Hrvatske (Stjepan Lamza, Željko Adžić).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara