SNOOKER

Senzacija na SP-u: Najbolji igrač na svijetu izgubio od amatera

Senzacija na SP-u: Najbolji igrač na svijetu izgubio od amatera
Foto: Getty Images/Guliver Image

MLADI James Cahill napravio je najveću senzaciju u povijesti snookera nakon što je u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Sheffieldu izbacio Ronnieja O'Sullivana.

O'Sullivan, trenutačno prvi igrač svijeta za kojeg su čuli mnogi koji i samo površno prate ovaj sport, bio je velik favorit protiv 23-godišnjeg amatera, ali je u dramatičnoj završnici izgubio 10:8. Cahill, prvi amater u povijesti koji je kroz kvalifikacije ušao u glavni turnir SP-a, vodio je 5:4 nakon prvog dana, da bi danas u drugoj polovici meča osigurao pobjedu.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Cahill je poveo 8:5, ali se "The Rocket" vratio na 8:8 i činilo se da će okrenuti meč. No O'Sullivan je pred kraj sljedeće partije promašio čisti zicer i omogućio protivniku da povede 9:8. Veliki favorit bio je u dobitnoj situaciji i u sljedećoj partiji, ali je pri ubacivanju roza kugle slučajno ubacio i crvenu te predao stol Cahillu koji je mirno završio partiju.

"Jedva sam pred kraj stajao na nogama od uzbuđenja. Uvijek sam vjerovao u sebe i znao sam da mogu pobjeđivati i najbolje. Znao sam da će u jednom trenutku biti pod pritiskom jer sigurno ne želi izgubiti od tipa kao što sam ja, zar ne? Želim i dalje igrati na ovom nivou", rekao je Cahill nakon meča.

Iako se vodi kao amater, Cahill nije baš potpuni "neznalica". Kao nećak Stevena Hendryja, dugogodišnjeg O'Sullivanova rivala, Cahill se profesionalno bavio snookerom od 2013. do 2017. godine, no potom se vratio u amatere. Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu prošao je tri teška kola kvalifikacija i došao do najveće pobjede u karijeri.

"Svaka mu čast, igrao je briljantno. Od prvog udarca se nisam dobro osjećao. Ruke i noge su mi bile teške, nisam spavao, nisam dobro vidio i očajno sam se osjećao. Na ovakvim turnirima moraš biti sto posto spreman i psihički i fizički, a ja to nisam bio", rekao je kratko O'Sullivan na čiju pobjedu je koeficijent na kladionicama bio samo 1,01.

Cahill, na kojeg je koeficijent bio čak 21, u sljedećem će kolu igrati protiv još jednog velikog favorita, Stephena Maguirea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara