Šezdesetak BBB-a tek noćas nakon intervencije MVP-a pušteno iz Ukrajine

Šezdesetak BBB-a tek noćas nakon intervencije MVP-a pušteno iz Ukrajine

NAKON što im je do Donjecka trebalo gotovo 44 sati i nakon što su njihovi mezimci stradali bez ispaljenog metka, skupinu od šezdesetak Bad Blue Boysa dočekao je "križni put" i na povratku iz Ukrajine.

Iako je utakmica završila u srijedu, navijači iz Kluba navijača Dinama u Zvonimirovoj još su sinoć (u petak) čekali na ukrajinsko-mađarskoj granici. Unatoč urednim papirima i vizama, ukrajinska granična policija nije im dopustila prelazak u Mađarsku gdje ih je čekao autobus koji ih je trebao prevesti do Zagreba.

Problemi prilikom dolaska nastali su kada se na jednoj ukrajinskoj autocesti pokvario autobus kojim su putovali na susret posljednjeg pretkola Lige prvaka. No snalažljivi Boysi ukrcali su se na vlak s kojim su uspjeli na vrijeme doći na utakmicu u Donjecku.

Povratak su organizirali s autobusom ukrajinskog autoprijevoznika koji ih je dovezao do mađarske granice gdje su trebali presjesti na drugi autobus koji bi ih vratio u Zagreb. Na njihovo čuđenje, ukrajinski policajci s kojima se gotovo nemoguće sporazumjeti zbog nepoznavanja engleskoj jezika, nisu ih htjeli pustiti da pješke prohodaju do mađarske granice gdje ih je čekao drugi unajmljeni autobus. Interveniralo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova, veleposlasntvo u Budimpešti i veleposlanstvo u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija riješena tek nakon intervencije MVP-a

"Problem je nastao u tome što ukrajinski autoprijevoznik nije imao potrebnu vizu za ulazak u Mađarsku, a na tom graničnom prijelazu nije predviđeno da se granica prelazi bez vozila. Zbog toga ih ukrajinska granična policija nije puštala da izađu iz zemlje i ukrcaju se u autobus koji ih je čekao u Mađarskoj. No, nakon angažmana MVP-a i veleposlanstava u Budimpešti i Kijevu, diplomatskim je putem nađen kompromis. Ukrajinci su pustili hrvatske navijače da pješke pređu do polovice graničnog prijelaza, a Mađari su pustili autobus da učini istu stvar pa se stvar riješila", izvijestio nas je glasnogovornik MVP-a Mario Dragun.

Prema posljednjim informacijama Bad Blue Boysi sigurno putuju prema hrvatskoj granici.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara