Shearer: Hrvati su nam održali lekciju, Bilić je veliki vojskovođa

U STUDIJU BBC-a vladala je nevjerica. Iako su od samog početka bili nezadovoljni McClarenovom taktikom, Alan Hansen, Alan Shearer, Gary Lineker i Ian Wright nakon poraza Engleske, koja je imala 2:2 do 15 minuta prije kraja utakmice, kazali su: "Nevjerojatno! Poklonjen im je penal nakon glupe reakcije Šimunića, i na kraju su izgubili".

"Zvučat će brutalno, ali smo nadigrani u svim vidovima igre, i taktički i tehnički i fizički... Hrvati su nam održali lekciju. Slaven Bilić je momčad vodio poput velikog vojskovođe, briljantno, čak i kad je bilo 2:2. Hrvati su znali kad, što i kako. Englezi su bili očajni" - rekao je Shearer.

"Došli smo do točke da čekamo da Andora zabije gol Rusima i da odemo na Euro. Zaista nismo ni zaslužili" - dodao je Lineker.

Zaključak četvorice bio je da je jedini od Engleza na visini zadatka za ovakvu utakmicu bio Crouch.

Nakon prvog poluvremena: Mission impossible za McClarena

Stalna analitičko-komentatorska postava BBC-a u sastavu Alan Hansen, Alan Shearer, Gary Lineker i Ian Wright jednoglasna je bila i u ocjeni prvog poluvremena utakmice Engleska - Hrvatska: sustav i način koji su igrali Englezi je katastrofalan, a McClarenovom najvećom pogreškom smatraju to što je izostavio Beckhama.

Također, veliki prigovor imali su i na njegovu odluku da je u ovako važnu utakmicu po prvi put na engleska vrata stavio Carsona koji je napravio nekoliko elementarnih pogrešaka u prvom dijelu utakmice.

S druge strane, BBC-eva četvorka jako hvali Slavena Bilića i strategiju koju je postavio - dvije vrste linije u obrani, jedna zaustavlja Gerrarda i Lamparda, a druga Croucha. Crouch dobiva loptu, ali kada ih šalje dalje one su neupotrebljive zahvaljujući našoj obrani, smatraju oni.

Za kraj svi su se pitali što može i može li uopće nešto McClaren učiniti u drugom poluvremenu. Nije mogao.

A.H./M.J.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara