Silva izveo prerano rođenog sinčića na teren: "Najtežih pet mjeseci"

Silva izveo prerano rođenog sinčića na teren: "Najtežih pet mjeseci"
Foto: Getty Images

U SJENI pobjede Manchester Cityja nad Huddersfieldom u okviru drugog kola engleskog prvenstva (6:1) bio je događaj pred početak ogleda.

David Silva s osmomjesečnim je sinom u naručju izišao na Etihad kako bi proslavio prve znakove sinovljevog ozdravljenja. Mateo Silva, sin bivšeg španjolskog reprezentativca, prerano se rodio i pet je mjeseci proveo na intenzivnoj njezi.

Već su poznate muke kroz koje je prošao David Silva. Tijekom protekle sezone propustio je nekoliko službenih utakmica jesenske i proljetne polusezone kako bi bio uz sina koji se liječio u Španjolskoj. Manchester City bio je prepun razumijevanja, pa je Davidu Silvi dopuštao da prema potrebi posjećuje sina.

Prema prvim informacijama, Mateo Silva je pred ozdravljenjem. David Silva ponovno diše punim plućima pa je jubilarni 250. prvenstveni nastup u dresu aktualnog engleskog prvaka okrunio je i proslavio pogotkom u golijadi protiv Huddersfielda.

"Naravno da je zbog obitelji, roditelja, žene i sina Matea bio posebno motiviran. Prošla sezona je bila izrazito teška za Davida, ali srećom je sve dobro završilo. Današnji je dan poseban i za njegovu obitelj, i za nas, i za njega samoga", poručio je nakon utakmice Manchesterov trener Josep Guardiola.

"Prerano je reći da je s Mateom sve u redu. Ali dobre su vijesti da je moj sin sve jači i jači. Moramo nastaviti obavljati preglede svako malo, ali mislim da već možemo razmišljati malo o budućnosti. Bili su to najteži mjeseci u mom životu. Pitam se kako sam se uspio nositi s tim. Oslonio sam se na snagu moje djevojke i obitelji. Mateo mi je isto bio inspiracija zbog načina na koji se borio", priznao je David Silva proteklog mjeseca engleskim medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara