Šimić: Ne bojim se preuzeti HNS, Marković: Treba raditi, a ne dobro se začešljati

Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix

DUGO smo čekali da se pojavi oporba koja će ovaj put ustati protiv Vlatka Markovića i iskoristiti trenutne slabosti njegove vlade. Ovaj put problem je, doduše, veći jer situacija može biti tek malo gora. Čekalo se da se pojavi osoba koja će biti Štimac poslije Štimca, no dočekali smo njegovog nekadašnjeg kolegu iz obrane, koji mu je sušta suprotnost. Iako se činilo da Dario Šimić nema namjeru odustati od projekta Nogometni sindikat, on je ipak spreman preuzeti puno težu "palicu" i ući u Rusanovu.

To ne znači da bi napustio "gladne nogometaše" već prema nekim njegovim idejama upravo suprotno. O konkretnim idejama Dario Šimić, reprezentativac sa 100 nastupa, jasno, još ne želi izlaziti, no ističe:

"Trenutno radim možda i najteži mogući posao. Projekt Nogometni sindikat nisam ni pomišljao napustiti no ako bi to javnost od mene tražila, uvijek sam tu."

Znači li to da ste spremni prihvatiti se tako teškog posla?

"Nikad se nisam bojao posla, i sad, kao što sam rekao, radim težak posao u sindikatu."

O izjavama Vlatka Markovića kako Hrvoje Maleš šteti hrvatskom nogometu Šimić tek kaže: "Nemam potrebu to komentirati."

Štimac: Šimić je dobrodošao

Igor Štimac jučer je rekao da se više neće kandidirati za predsjednika HNS-a. Što kaže na ideju da to napravi Šimić?

"Dario je u svakom slučaju dobrodošao u natjecanje za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Vrlo se ozbiljno upustio u borbu i ja mu na tome čestitam", rekao je Štimac.

Srebrić: Naša vrata su mu otvorena

Zorislav Srebrić, tajnik HNS-a tvrdi da su Šimiću vrata u Rusanovoj otvorena.

"O njemu mogu govoriti s puno komplimenata jer sam surađivao s njim dok je bio u reprezentaciji. Kao igrač je bio excellent i skupio 100 nastupa za reprezentaciju. Bilo bi dobro da se uključi, a unutar sustava postoji način na koji se može kandidirati za predsjednika. Naša vrata su mu otvorena ako će raditi za boljitak hrvatskog nogometa", izjavio je Srebrić.

Marković: Treba raditi, a ne dobro se začešljati

Aktualni predsjednik Vlatko Marković nije s oduševljenjem primio vijest da Šimić želi njegovu fotelju. Evo što mu je poručio:

"Bilo bi dobro da kad već osnivaju te udruge, a zaradili su dosta novca u inozemstvu, da daju poneku kunu slabijim klubovima, kao što ćemo mi ovih dana donirati djeci u Sisku. Treba raditi, a ne dobro se začešljati i obući fino odijelo", rekao je Marković za Index.

Karijera s dva naslova prvaka Europe

Inače, Dario Šimić sušta je suprotnost Vlatku Markoviću - mlad, realan, razuman i konkretan. Nedavno je zagazio u 37. godinu života, a impresivnu karijeru počeo je još 1992. u Croatiji. S klubom iz Maksimira osvojio je četiri naslova prvaka prije nego što je u siječnju 1999. prešao u Inter, uz odštetu od 11 milijuna eura.

Gotovo cijelo desetljeće ostao je u prijestolnici mode, a Interov dres zamijenio je Milanovim u ljeto 2002., da bi poslije šest godina među Rossonerima potpisao za Monaco. U dresu Milana osvojio je jedan naslov prvaka Italije i dva puta Ligu prvaka, 2003. i 2007. U Kneževini se nakon toga zadržao nešto više od godinu i pol, a 27. travnja 2010. se vratio u Dinamo i odigrao tri utakmice, europske okršaje s Koperom i Sheriffom te osvojio Superkup protiv Hajduka. Poslije samo tri mjeseca objavio je prekid karijere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara