Simon i Krušlin su plakali od sreće! "Samo muda, to je ključ"

Simon i Krušlin su plakali od sreće! "Samo muda, to je ključ"

Foto: Hina

KADA je Kruno Simon kod 80:76 za Hrvatsku promašio dva bacanja, zavrtio je stari film. Pred očima su nam prošli svi oni tragični porazi, lutanja i izgubljene lopte. No, ovu je uhvatio Dario Šarić. Pokazala se ključnom.

"Otišao sam korak naprijed, iako je u tom trenutku, kad me umor već svladavao, bolje bilo napraviti korak nazad, vratiti se u obranu. I stigla je nagrada, napokon nam se u toj jednoj lopti sve okrenulo, ostala mi je u ruci. Zaslužili smo tu loptu nakon svih ovih tragičnih trenutaka", govorio je Šibenčanin nakon što je Hrvatska pred 15 tisuća gledatelja  Torinu svladala Italiju za put na Olimpijske igre.

Za 18 poena i 13 skokova donio je MVP nagradu.

 "Ovo je nešto golemo. Za moju karijeru bilo bolje da ostanem u SAD-u, da se igrački podignem jer me čeka NBA, ali ovo ne bih mijenjao za ništa na svijetu. Ovo je mamu, tatu, sestru, za sve moje koje ću predstavljati u Riju. Kada sam došao u reprezentaciju Ukić mi je rekao, odvedi me na još jedne igre. Eto, idemo!", objašnjavao je novinarima nakon susreta.

Planinić ih je potaracao! 

"Svaka utakmica mogla mi je biti posljednja za Hrvatsku. I svaku sam igrao kao da je posljednja. S Hrvatskoj je sve uvijek bila čast, biti prvi ili šesti igrač. Ma ovo je čudo! Igrači Italije imaju ugovore od 150 milijuna dolara, a naš Planinić ih je sve potaracao", rekao je Ukić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prelomio je Bogdanović tricom za plus šest u produžetku. U prvom dijelu Babo je ubacio 17, a zaustavio se na 26 poena.

"Samo muda. Točno tako, muda. To je ključ, ništa drugo. Kada sam vidio Krušlina kako plače, bilo mi je draže zbog njega nego zbog mene što idemo u Rio. Godinama sam član reprezentacije, ali nikada nisam vidio ovakvo zajedništvo. Ovo je pobjeda klupe, nikada naša klupa nije skakala za svaki poen kao sada. Baš nikada! I to je najveća pobjeda"

Simon: Najsretniji dan u životu nakon rođenja kćeri

Kruno Simon brisao je suze. Sa šest pogođenih trica bio je jedan od ključnih faktora pobjede.

"Za mene ovo najsretniji dan u životu nakon rođenja kćeri. Čudo, nevjerojatno, ma nemam riječi"

A Planinić, onaj koji e sve potaracao, na popis za Torino upao je naknadno.

"Radio sam samo svoj posao. Trudio sam se biti bolji. U jednom momentu bilo je Hercegovina - Italija 18:17, ja i Babo stavili smo po devet, a oni 17? Ma svi smo mi Hrvatska"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara