Simon: "Zadovoljan sam, iako nismo završili"

IAKO on i njegov suvozač nisu završili reli zato što nisu uspjeli popraviti automobil nakon izljetanja sa staze, Tihomir Simon, vozač Citroena C2 R2 1600 kaže kako je zadovoljan onime što je automobil pokazao tijekom utrke.

"Počelo je vrlo dobro. Već je na prologu bilo jasno da imamo zdravu konkurenciju, ali i da je novi auto jako dobar, te da će biti konkurentan u našoj klasi. Nakon prvog brzinca drugoga dana bili smo dvadesetak sekundi udaljeni od drugog mjesta naše (A6) klase, te smo odlučili da je vrijeme napasti i pokušati osvojiti, te do kraja relija zadržati drugo mjesto", rekao je Simon. Istaknuo je kako je u tom trenutku ubrzao tempo, te se dogodilo izljetanje sa staze u kojem niti on niti njegov suvozač, Ivan Liščević, nisu bili ozlijeđeni, te su čak uspjeli nastaviti reli.

"Okrenuli smo se preko krova, no spustili smo se na kotače, te smo nakon petog brzinca, na kojem smo doživjeli nezgodu, nastavili još cijeli šesti, no onda nam je postalo jasno da nećemo imati vremena popraviti automobil, te smo odlučili odustati jer nije bilo nikakvog smisla u tome da nastavimo s neispravnim autom", ispričao je Simon.

Kazao je kako je to sastavni dio sporta, te je dodao kako je staza bila izrazito brza i nije praštala greške."Međutim, to je jednostavno dio relija, jedna kriva procjena dovede do toga da nisi u mogućnosti zavvršiti utrku", rekao je Simon. Poručio je kako su pripreme za Deltu već počele, te najavio mogućnost nekih organizacijskih promjena u timu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara